Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ξεχωριστό Μουσικής "χρώμα" σε μια υπέροχη Ανοιξιάτικη Βραδιά στο Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Στον υπέροχο αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18 Μαϊου το βράδυ η εκδήλωση - μουσική βραδιά στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων με το μουσικό σχήμα "ΧΡΟΕΣ".

Διοργανωτής της εκδήλωσης ο Δήμος Παλαμά.
Η βραδιά ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου της Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλη Λύτρα και εν συνεχεία του Δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου.



Πλήθος κόσμου απόλαυσε τους "ΧΡΟΕΣ" για δυο περίπου ώρες.
Στην κατάμεστη αυλή του Λαογραφικού Μουσείου το ενδιαφέρον του κοινού μεγάλο, σε ακούσματα που έδωσαν ένα ξεχωριστό "χρώμα" στην υπέροχη Ανοιξιάτικη βραδιά.
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα νοσταλγική αφού η μουσική τους βασίζεται σε πιάνο, βιολί, κιθάρα, και σε συνδυασμό με υπέροχους έντεχνους στίχους μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή.
Ενα μουσικό ταξίδι απο "Ελληνικό έντεχνο, κάτω Ιταλία, ξένο κινηματογράφο και Γαλλικό ρετρό".

Το άκουσμα της μουσικής αισθαντικό με μαέστρο τον Γιάννη Μπάτρα, καθώς και η εξαιρετική ερμηνεία της Αναστασίας Μαρκαντώνη, έκαναν ακόμη και όσους βρίσκονταν κοντά στο Λαογραφικό Μουσείο και δεν γνώριζαν για τη συναυλία, να πλησιάσουν, να σταθούν και να λάβουν έστω και για λίγο μέρος σε αυτό το υπέροχο μουσικό "ταξίδι".

Στη συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί:
Χριστίνα Γρηγορίου: βιολί, Χρήστος Διαμαντής: κιθάρα & μαντολίνο, Αναστασία Μαρκαντώνη: τραγούδι, Γιάννης Μπάτρας: πιάνο & ενορχήστρωση.



Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και ιδρυτής του Μουσείου επι Δημαρχείας Δήμου Φύλλου Αντώνης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά Τάσος Γκαζούνης, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, οι Αντιδήμαρχοι Παλαμά Κώστας Τζέλλας και Αντώνης Λωρίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάκης Κοντοβάϊος, Αρης Τσίρας (πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑ) και Φωτεινή Καραϊσκου (πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ), ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θοδωρής Σδόγγος, ο πρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας, ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας και Παλαμά, ο Διευθυντής του ΕΣΥ Παλαμά Ιωσήφ Χρούμπ.

>

















8 σχόλια:

Θεόφυλος Ζώνας είπε...

Εξεπλάγην με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδα από την εκδήλωση που πραγματοποιηθηκε στο λαογραφικό μουσείο του χωριού μας, Ιτέα, με αφορμή την ημέρα μουσείων.Δεν θα σταθώ εκεί όμως,σε μια αξιέπαινη εκδήλωση,αλλά στην παρουσία κάποιων "μυαλομένων" συγχωριανών μας.
Επειδή το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" με αντιπροσωπεύει, έτσι και τώρα δεν ξέχασα ότι πριν 11 χρόνια όταν ξεκινούσε μια όμορφη προσπάθεια η οποία θα είχε το σημερινό αποτέλεσμα(ποιος το φανταζόταν άλλωστε) βρέθηκαν στο δρόμο μας πολλοί "μυαλομένοι" οι οποίοι μας ειρωνεύτηκαν,μας κορόιδεψαν,μας κατηγόρησαν και πολλά άλλα που δεν λέγονται και δε γράφονται.Η ΕΚΠΛΗΞΗ όμως είναι ότι αυτοί οι "μυαλομένοι" την βραδιά της εκδήλωσης ήταν πρώτο τραπέζι πίστα (όπως λέμε κ εμείς οι λα'ι'κοί) γεμάτο υπερηφάνια και καμάρι για το στολίδι του χωριού.Η υποκρισία στο μεγαλείο της !!!!!!! Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν με αυτή την εκδήλωση να προβάλουν το μουσείο αλλά και το χωριό μας γενικότερα...

Ανώνυμος είπε...

εξω οι φασιστες της χρυσης αυγης

Ανώνυμος είπε...

Όλοι, πήραν τον ίσκιο τους για μπόϊ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ είπε...

ONOMATA ΠΕΣ ΦΙΛΟΣ!!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΥΤΡΑΣ είπε...

ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΒΑΪΟΣ είπε...

Και που να δεις και τι τρικλοποδιές βάζουν κάποιοι συγχωριανοί μας προκειμένου να μη λειτουργήσει αυτο το στολίδι φίλος..... Άστα να παν μιλάμε για πολύ παλιοκοσμο!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ είπε...

εγω παντος αν ημουν ενας απ αυτους που συνεβαλαν για να γινει αυτο το στολιδι......και γυρναγανε και λεγανε μαλακιες......θα επερνα το μαγουλακια ενα βραδυ με μια τσαπα και θα τον ελαγα"ΗΛΙΑ ΡΙΧΤΟ!!!!"""

ΒΑΪΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ είπε...

Δυστυχώς ως είθισται το κάθε τι νέο προκαλεί την άφθονη αντιλογία χωρίς να υπάρχει λόγος και χωρίς να βρει ανταπόκριση από πολλούς.Αλλα όταν τα πράγματα αλλάζουν και κάτι καθιερώνεται με επιτυχία τότε με ένα μαγικό τρόπο όλοι σπεύδουν να πάρουν ένα κομμάτι δόξας που δικαιωματικά ανήκει σε άλλους.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής