Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

"Ξερίζωσε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς..."

Την εικόνα που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες (κι όχι μόνο) αντικρίσαμε σήμερα που πήγαμε να περιποιηθούμε τα πεύκα τα οποία είχαμε φυτέψει τον περασμένο Φεβρουάριο δεξιά και αριστερά του δρόμου στην κεντρική είσοδο του χωριού μας.
Ξεριζωμένα και σπασμένα τα 30 από τα 40 δέντρα που είχαμε φυτέψει.
Τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται μόνο από κάφρους και απολίτιστους.
Από ανθρώπους (αν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε έτσι), οι οποίοι έχουν πολλά ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα και μη έχοντας τη δύναμη να τα ξεπεράσουν προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εξωτερικεύουν το μίσος τους αλλά και την αδυναμία τους να ενταχθούν στην κοινωνία σε ενέργειες οι οποίες δεν τους προσφέρουν τίποτα και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να παραμείνουν ακόμα πιο περιθωριακοί και πιο μοναχικοί....με λίγα λόγια στον κόσμο τους.

Πριν μερικά χρόνια που κάηκε η Αθήνα το κεντρικό σύνθημα ήταν "Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς".
Στην Ιτέα φρόντισαν κάποιοι να το αλλάξουν και να το κάνουν "Ξερίζωσε κι εσύ ένα δέντρο, μπορείς".

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, μόνοι οι τρελοί κάνουν τέτοια πράγματα ανόητα.
Κι όπως ξέρουμε όλοι μας "σε κάθε χωριό υπάρχει κι ένας τρελός".
Βέβαια θα νιώθουν περήφανοι για το "κατόρθωμά τους" αλλά να ξέρουν ότι μια αρχαιοελληνική παροιμία λέει:  "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον".

Τα σχόλια δικά σας....

      Με τιμή
Δ.Σ....Ε.Μ.Σ.Ιτέας





3 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Φίλε μου, νομίζω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που χρειάζεται ψυχίατρο και δεν το ξέρει. Ότι και να έχει κανείς μέσα του δεν ξεσπάει στα δεντράκια που μόνο καλό κάνουν και στο κάτω - κάτω ομορφαίνουν τη είσοδο του χωριού μας. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ελαφρυντικό για τους ανθρώπους που έκαναν αυτό το πράγμα...

Ανώνυμος είπε...

κάφροι,κρετίνοι,βάνδαλοι,ανισόρροποι,ανεγκέφαλοι,γελίοι,άξεστοι.... ακόμη και το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο δε φτάνει να χαρακτηρίσει τέτοια "δείγματα" ανθρώπων σε αυτό τον τόπο. Κρίμα για τον κόπο και την προσπάθεια όσων συνέβαλαν στο να ομορφύνει λιγάκι το χωριό μας.

Ανώνυμος είπε...

Η πράξη έγινε από κάποιους μάγκες της μαθητικής κοινότητας. Κάποια αλανάκια τώρα στην περίοδο εξετάσεων ξεσάλωσαν. Γονείς μαζέψτε τα παλικαράκια σας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής