Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

- Αντελήφθηκαν ή;...

Με λύπη μου διαπιστώνω οτι η Vodafone συνεχίζει ακόμη να πουλάει τα "προιόντα" της στην Ελληνική τηλεόραση γράφοντας τα κείμενα της σε greeklish. Δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να ασχοληθεί λιγάκι με την Ελληνική γλώσσα και την προσβολή της;; Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο τι κάνει;; Οι Ακαδημαικοί, οι Πρυτάνεις, οι ενώσεις καθηγητών και εκπαιδευτικών πως το επιτρέπουν αυτό;; Μόνο όταν βωμολοχεί ο Λαζόπουλος και ο κάθε Λαζόπουλος θυμούνται να επέμβουν;; Μήπως θεωρούν οτι το να γράφεις έτσι, πέραν το οτι είναι της μόδας, θα προσελκύσουν περισσότερους νέους για να πουληθεί το προιόν τους;; Δεν βλέπουν οτι η Ελληνική γλώσσα κατακρεουργείτε με τον πιο βάναυσο τρόπο;; Τα τελευταία χρόνια έχουν μπεί στη ζωή μας πάρα πολλές λέξεις αγγλικές με αποτέλεσμα να παραγκωνιστούν οι ελληνικές όπως πχ αντί για "συνομιλία" λές chat, αντί για "πρωτάθλημα" λές champions ή euro 2012 ή football league και δε ξέρω κι εγω πόσα άλλα ακόμα. Μένουμε όλοι βουβοί τώρα που είναι ακόμα η αρχή αλλά όταν περάσουν τα χρόνια θα διαπιστώσουμε ότι η Ελληνική γλώσσα θα φτωχύνει τόσο που δεν θα μπορούμε να συννεοηθούμε με τα παιδιά μας στο τέλος. Θα τους λέμε "πως πάει παιδί μου στο σχολείο;" κι εκείνο θα μας απαντά όπως τη γιαγιά στην τηλεόραση "άσε έφαγα χ"..."δεν σου είπα παιδί μου να μην τρώς έξω;;". Έτσι θα καταντήσουμε, τρία πουλάκια κάθονταν...! Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επέμβει και να προασπίσει την αυθεντικότητά της αλλά και τη συνέχισή της, είναι στις υποχρεώσεις του. Ολο αυτό γίνεται συστηματικά, πρώτα ξεκίνησε σιγά σιγά απο τις διαδυκτιακές συνομιλίες πέρασε στις διαφημίσεις της τηλεόρασης και στο τέλος θα μπεί για τα καλά στη ζωή μας χωρίς να το αντιληφθούμε. Θα ξυπνήσουμε κανένα πρωί και δεν θα ξέρουμε πως να πούμε καλημέρα τη γυναίκα μας.....kalimera agapi mou ή γκουντμόρνινγκ μάι ντάρλινγκ;; Οφείλουμε όλοι μας, αν θέλουμε να είμαστε Έλληνες, να προασπίσουμε την Ελληνική γλώσσα ...
Αχιλλέας Μπαλαντίνας

2 σχόλια:

Ιτέα Καρδίτσας είπε...

Εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ακούει: "τη γλώσσα και τα μάτια μας". Θα έλεγα ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας.
Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό μπορεί οι νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και μπορούμε, αξιοποιώντας το Διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές γραμματοσειρές που έχουν το προτέρημα να δίνουν την εικόνα της λέξης, το οπτικό ίνδαλμα, και να μας συμφιλιώνουν με την ορθογραφία της λέξης και με τη σημασία της...

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Δε θέλω όταν το παιδί μου θα πάει στο σχολείο, να του δώσουνε το Nitro αντί για βιβλίο.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής