Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

- Ενδιαφέρον από Καρδιτσιώτες αγρότες για το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν λεπτομερώς γύρω από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης 2012-2016 που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έδειξαν δεκάδες Καρδιτσιώτες αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας.
Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Γεωπόνος της Διεύθυνσης κ. Β. Νασιόπουλος συνεπικουρούμενος από τον συνάδελφό του επίσης Γεωπόνο κ. Ε. Μανόπουλο, οι οποίοι παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του προγράμματος που είναι «ανοιχτό» μέχρι τις 30/12/2011 και τις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς οι οποίοι διατύπωσαν πολλά ερωτήματα και απορίες γύρω από τις λεπτομέρειες, την όλη διαδικασία, αλλά και τις πιθανότητες ένταξής τους.
Στην διάρκεια της συζήτησης που έγινε με την ενεργό συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Θανάση Μαρκινού και των στελεχών του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, τέθηκε επί τάπητος το μείζον θέμα της επάρκειας των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος.
Οι αγρότες  εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς κατά πόσο οι υπάρχουσες πιστώσεις είναι ικανές να καλύψουν όλες τις αιτήσεις ένταξης και ζήτησαν περαιτέρω διευκρινήσεις.
Από τη συζήτηση διεφάνη ότι θα απαιτηθούν επιπλέον κονδύλια για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος και σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε αναγκαία η άσκηση πολιτικών πιέσεων προς αυτή την κατεύθυνση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση εντάσσεται στο σχέδιο δράσης που υλοποιεί η Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας για την υποστήριξη των παραγωγών της περιοχής μας με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ
Ποίες εκτάσεις μπορούν Va μπουν στο πρόγραμμα.
Στη δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις με αρδευόμενες καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου , κηπευτικών και σακχαρότευτλων που έχουν δηλωθεί στην πιο πρόσφατη ΑΕΕ (Δήλωση ΟΣΔΕ) του αιτούντος.
(Πατήστε εδώ) για να δείτε τον πίνακα ενίσχυσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής