Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

- Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά...

Συνεδρίασε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου,στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Ιτέας της Δ.Ε. Φύλλου,το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά.
Σε ειδική συνεδρίαση του σώματος,έγινε συζήτηση και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ανάκληση της υπ’ αριθμ.: 494/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά σχετικά με την έγκριση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων Δήμου Παλαμά οικονομικού έτους 2012 και εκ νέου έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων Δήμου Παλαμά, οικονομικού έτους 2012.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέμα ημερήσιας διάταξης και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1.  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Παλαμά για την περίοδο 2011-2014, καθώς και η Έκθεση με τις διαδικασίες κατάρτισης του Προγράμματος.
2. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η δέσμευση ΑΦΜ οφειλετών του Δήμου. Αφορά οφειλέτες με χρέος προς το δήμο άνω των 700 ευρώ, για οφειλές του 2010 και παλιότερες. Θα ενημερωθούν άμεσα για την οφειλή τους εγγράφως από το δήμο, και θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οφειλή τους πριν την 1η Μαρτίου, οπότε και θα δοθούν τα ΑΦΜ τους στην Εφορία. 
3. Ομόφωνα αποφασίστηκε η εκμίσθωση αποθηκευτικού χώρου και ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής που θα εκτιμήσει την καταλληλότητα και καταμέτρηση των ακινήτων.
4. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η κατανομή ποσού 18.895 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, για συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Εκ του παραπάνω ποσού οι 10.000 ευρώ θα δοθούν στα σχολεία Π.Ε. και οι 8.895 ευρώ στα σχολεία Δ.Ε.
5. Ομόφωνα έγινε δεκτή η αιτούμενη λύση σύμβασης μίσθωσης δύο αγροτεμαχίων που βρίσκονται στη θέση «Βάνια» της Τ.Κ. Προαστίου.
6. Κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής σύμβασης με την ΠΑΔΥΘ Α.Ε. για αποκομιδή των απορριμμάτων στην έδρα του Δήμου και στις τοπικές κοινότητες, για το 2012.
7. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης ένταξης της πράξης «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Παλαμά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογή». Πρόκειται για πρόσληψη αρχιτέκτονα για δύο (2) χρόνια από το ΕΣΠΑ (50.000 ευρώ).
8. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση για επιχορήγηση οικονομικού έτους 2011 στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Παλαμά (ΔΗΚΕΠΑ), καθώς και το Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά για τους εργαζομένους του Προγράμματος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παλαμά (ΔΗΚΕΠΑ) «Βοήθεια στο Σπίτι».
9. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Θα είναι 7μελές και θα απαρτίζεται από: 3 μέλη από τη Δ.Ε. Παλαμά και από 2 μέλη από τις Δ.Ε. Φύλλου και Σελλάνων. Παράλληλα εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στο εξής υπεύθυνη υπάλληλος για το Τμήμα Μεταναστών του δήμου θα είναι η κ. Βενετία Σιαφάκα και θα έχει έδρα το Προάστιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής