Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Βιβλίο της Παλαμιώτισσας Αλεξάνδρας Κλιάφα παρουσιάζεται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στον Παλαμά

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 11.15π.μ. στο Μουσών Μέλαθρον (αίθουσα Τερψιχόρη) στον Παλαμά, το βιβλιοπωλείο ΑΠΟΠΕΙΡΑ- Μπαρτζιώκας, ο ΔΟΠΑΠΑΠ και οι εκδόσεις Κέδρος, παρουσιάζουν το βιβλίο της πρωτοεμφανιζόμενης στα γράμματα συνδημότισας Αλεξάνδρας Κλιάφα
«Το πνεύμα του λιονταριού».


Η κα. Κλιάφα γεννήθηκε το 1979.
Κατάγεται από το Προάστιο. Για το βιβλίο της αυτό τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον 38ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με θέμα την προϊστορική ζωή.
Το βιβλίο –ένα εκτεταμένο αφήγημα- απευθύνεται σε νέους άνω των 12 ετών αλλά και κάθε ενήλικα αναγνώστη. Αποτυπώνει με ξεχωριστή ζωντάνια και δεξιοτεχνία πολύπειρου λες συγγραφέα, την ατμόσφαιρα της προϊστορικής εποχής και την σκληρή αλλά πλήρη συναισθηματικών κραδασμών καθημερινότητα των ανθρώπων.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση στον Παλαμά αποτελεί μια μικρή φιλόδοξη απόπειρα ανάδειξης των δυνατοτήτων της συμπόρευσης πολλών διαφορετικών τεχνών και της πλαστικότητας και διασταλτικότητας τους όταν αυτές συμπλέουν. Ένα εγχείρημα επίσης για την ανάδειξη των δυνατοτήτων προσφοράς του ανθρώπινου καλλιτεχνικού –και όχι μόνον- δυναμικού των κατοίκων του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής.

Για το βιβλίο θα μιλήσει με διεισδυτικότητα και σαφή εναργή λόγο, η φιλόλογος Ειρήνη Κυργιακοπούλου. Παρούσα θα'ναι και η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κλιάφα, που θ' αναφερθεί στο βιβλίο της αλλά και θ' απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις του κοινού. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει - δραματοποιεί η ερασιτέχνης ηθοποιός Σοφία Βαναργιώτη.
Παρενθετικά εμφανίζονται μαθήτριες της σχολής χορού Royal Dancers ερμηνεύοντας δυο χορογραφίες της Λαμπρινής Πολύζου με θεατρογραφία εμπνευσμένη από την προϊστορική εποχή.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλαμά ενδιαμέσως προβάλει ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ με σχετική θεματολογία.
Καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίασης ο μουσικός Χρήστος Παπακυρίτσης αναπαράγει ζωντανά ήχους της ζούγκλας μέσω ιδιόφωνων μουσικών οργάνων.Το σκηνικό που κοσμεί την εκδήλωση φιλοτέχνησαν –με την εποπτεία της κας. Αλεξάνδρας Κουκόσια - οι νεαροί μαθητές της Σχολής Εικαστικών του Δήμου Παλαμά: Καραμήτρου Αν., Μυλωνά Λέλα, Παπαλαΐος Χρ., Παυλόπουλος Σ., Μουτσάνας Σ., Σερίφης Ευαγγ., Διδάγγελος Παύλος.

Την όλη εκδήλωση φρόντισε και συντονίζει ο Ηλίας Μπαρτζιώκας.

(πηγή: http://www.epikairotita.info)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής