Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το Λύκειο Ιτέας στο 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με την ταινία "Απροσκλητοι Επισκέπτες"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να έρθετε στη Λάρισα, στο 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, το οποίο διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “artfools”, στις 28 Φεβρουαρίου 2016.
Κι αυτή τη χρονιά, 8η συνεχόμενη, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με ταινίες τους, συνολικά 22 σχολεία, απ’ όλη την Ελλάδα. Οι προβολές γίνονται και φέτος στον Κινηματογράφο «Victoria cinemas», στο κέντρο της πόλης μας και σε άριστες συνθήκες προβολής, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, από τις 9:30 το πρωί, μέχρι και τις 14:00.

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας – artfools, είναι από τα πρώτα πανελλαδικά μαθητικά φεστιβάλ κινηματογράφου, γνωστό σ’ όλη την Ελλάδα και σίγουρα ελπιδοφόρο, αφού κάθε χρόνο πολλά σχολεία συμμετέχουν σ’ αυτό, με ταινίες τους, αλλά και μεμονωμένοι μαθητές που πειραματίζονται με την κάμερά τους κι εκθέτουν στο μαθητικό, και όχι μόνο, κοινό, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Μέσα από τις ταινίες τους βρίσκουν έναν πρόσφορο τρόπο να μεταφέρουν τη φαντασία τους, τους προβληματισμούς τους και τις αγωνίες τους για το μέλλον. Η ενασχόληση με το γύρισμα μιας ταινίας είναι μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, που φέρνει τους νέους σε  επαφή με τις νέες τεχνολογίες, ενώ μαθαίνουν να λειτουργούν συνεργατικά, αφού με υπευθυνότητα, όλοι συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα.

>
 Κάθε διοργάνωση αποτελεί και μια μαθητική γιορτή κινηματογράφου.
Στο χώρο προβολής συγκεντρώνονται μαθητές - δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα, γνωρίζουν τη δουλειά άλλων συμμαθητών τους κι ανταλλάσσουν απόψεις, προβληματίζονται, διασκεδάζουν και σχεδιάζουν την επόμενη ταινία τους. Η οργανωτική επιτροπή διοργανώνει για 2η φορά φέτος, ένα μαθητικό φόρουμ, με τη συμμετοχή των κινηματογραφικών ομάδων και καθηγητών, για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σχετικά με το ταξίδι τους στο χώρο του κινηματογράφου.  Ελπίζουμε ότι και η φετινή τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων, θα είναι μια αξέχαστη γιορτή για τους μαθητές και ιδίως για τις ομάδες, που θα βραβευτούν το βράδυ της Κυριακής.

Ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό διήμερο περιμένει τις μαθητικές κινηματογραφικές ομάδες που θα επισκεφθούν τη Λάρισα, αφού μπορούν να ξεναγηθούν στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, να επισκεφθούν τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, επίσης από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, να παρακολουθήσουν παράσταση στο Θεσσαλικό Θέατρο και στα άλλα δύο θέατρα της πόλης, ν’ ακούσουν ζωντανή μουσική, σε μια από τις μουσικές σκηνές της πόλης, να περπατήσουν στους πεζόδρομους της πόλης και να διασκεδάσουν σε μια πόλη, γνωστή για τη ζωντάνια της.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν και οι Λυκειακές Τάξεις της Ιτέας με την ταινία "Απροσκλητοι Επισκέπτες"

Σ’ αυτή την κινηματογραφική γιορτή σας καλούμε και σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Φεστιβάλ : 6906776828 (Wind),
Δημ.Σχέσ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη : 6946770148 (Cosmote).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής