Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

- Μήπως μας καπέλωσε άγρια;...

Φίλοι χωριανοί,
Προχθές έγινε στην πλατεία του χωριού μας η "γουρνοχαρά", μια εκδήλωση που ήταν καθαρή πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας.
Ετοιμάστηκα λοιπόν, στολίστηκα και πήγα στην πλατεία γεμάτη χαρά και περηφάνεια γι'αυτό τον Σύλλογο που συστάθηκε από τα δικά μας παιδιά, έφερε δροσιά και πρωτοτυπία στο χωριό μας (που χρόνια κοιμόταν πολιτιστικά) και που με μεγάλο ενθουσιασμό έγινα μέλος του κι εγώ.
Έφτασα στην πλατεία, χαιρέτησα φίλους και χωριανούς, χάρηκα με την γιορτινή ατμόσφαιρα κι εκεί που ανέβηκε το κέφι μου, μου ήρθαν δυό ψυχρολουσίες απανωτά. Και εξηγούμαι:
Πηγαίνοντας να πάρω το πιάτο μου να σερβιριστώ τις παραδοσιακές λιχουδιές, βλέπω μπροστά μπροστά στον πάγκο να με υποδέχεται η φωτογραφία του Δημάρχου, σαν νά' ταν ο οικοδεσπότης, πρωτοσέλιδο σ' ένα βουνό εφημερίδων του Παλαμά! "Τί σχέση έχει εδώ ο Παλαμάς;" σκέφτηκα. "Η εκδήλωση δεν είναι του Παλαμά αλλά της Ιτέας." Κρατάω την ψυχραιμία μου και καταπίνω αργά αργά την παραφωνία μαζί με την τσιγαρίδα που κρατούσα στο χέρι μου.
Κι ενώ η ώρα περνάει όμορφα μεταξύ φίλων και γνωστών και χαίρομαι την ατμόσφαιρα και την παρέα και ενώ σκέφτομαι για πολλοστή φορά πόσα πολλά μπράβο αξίζουν στον Σύλλογο του χωριού, νά και η δεύτερη ψυχρολουσία!
Εμφανίζεται σαν κομήτης ο Δήμαρχος, σφίγγει χέρια, χαμογελάει και μέχρι να συνέλθουμε απ' την έκπληξη παίρνει το μικρόφωνο και συγχαίρει τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΛΑΜΑ!!!
Τ' αυτιά μου κουδούνισαν, μου ανέβηκε η πίεση και άρχισα να φουντώνω.Τί έγινε ρε παιδιά;; ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΑΓΡΙΑ; Αυτή ήταν εκδήλωση του Συλλόγου ΙΤΕΑΣ, τί δουλειά έχει εδώ ο Παλαμάς; ΕΛΕΟΣ!! Παντού να χωθεί η αυτοπροβολή τους πιά, παντού η πολιτική τους, παντού ο τοπικισμός τους;
Πιστέψτε με ένιωσα προσβεβλημένη και θύμωσα πολύ. Σας διαβεβαιώ πως δεν τρέφω κανενός είδους αίσθημα ανταγωνισμού για τον Παλαμά και τους Παλαμιώτες. Καλά να είναι οι άνθρωποι, ανήκουμε και στον ίδιο Δήμο πλέον ΑΛΛΑ εμείς είμαστε Κουτσαριώτες και ο Σύλλογος είναι της Ιτέας. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Παντού καπέλωμα;; Την επόμενη φορά θα πάρω το μικρόφωνο και θ' απαντήσω καταλλήλως.
Παιδιά ακούστε. Εγώ, εμείς πιστεύουμε σε σας. Είχε χρόνια να γίνει τόσο πετυχημένος Σύλλογος, κάνετε πολύ ωραία πράγματα, είστε πολύ ικανοί και ορεξάτοι. Πιστέψτε κι εσείς στους εαυτούς σας και μην αφήνετε από δώ και μπρός κανέναν να σας καπελώνει.
Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε έτσι με όρεξη και αγάπη για τον τόπο.
Εγώ πάντως σας ευχαριστώ πολύ για χθές. Μένω με την ωραία ανάμνηση και προσπαθώ να χωνέψω τις τσιγαρίδες και το καπέλωμα!
Με τίμή
Ζέτα Μακρή

6 σχόλια:

Μίλτος Αναστασίου είπε...

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, χαίρομαι όμως που ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας (το τονίζω αυτό) έχει τέτοιες πρωτοβουλίες, καλά έκανε ο Δήμαρχος και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση δεν έχουμε τίποτα με τους Παλαμιώτες συνδημότες μας αλλά αυτό ήταν καθαρά μια κίνηση του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αμφισβητήσει και να φτάσει τον δικό μας τρόπο σκέψης.Ας αφήσει λοιπόν το καπέλωμα όπως είπε και η Ζέτα και ας ασχοληθεί με τις αρμοδιές του ο κύριος Δήμαρχος, εμείς είμαστε Κουτσιαριώτες...καλημέρα σας!!!!

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Καλησπέρα σας.
Δεν μου αρέσει να διαιωνίζω τα ασήμαντα και να στενοχωρώ τους συγχωριανούς μου. Αλλά δεν μπορώ χωρίς να γράψω κι εγω κάτι.
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός σύλλογος Ιτέας δεν είναι πολιτικό όργανο κανενός και έτσι θα παραμείνει τουλάχιστον όσο είμαι επικεφαλής εγω. Η ηρεμία και ομοφωνία στο ΔΣ αλλά και σε όλα τα τμήματα του συλλόγου(κι αυτό το υπογράφω) δεν μεταβάλλεται απο δυο λάθος ή εσκεμμένες λέξεις κανενός. Στήσαμε μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με πολύ κόπο και πόνο. Οι κάτοικοι της Ιτέας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που θέσαμε ώς στόχο, δηλαδή έναν σύλλογο μεγάλο για τον οποίο όλοι μας, και οι ντόπιοι και οι ετεροδημότες θα είμαστε περήφανοι γι αυτόν. Δεν είμαστε "υπο" κανενός, είμαστε ΙΣΑΞΙΟΙ με όλους και σε πολλά σημεία μάλιστα πρωτοπόροι και με διαφορά. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.
Σας καλούμε λοιπόν όλους να κλείσουμε παρέα αυτές τις εκδηλώσεις στον ετήσιο χορό μας και να αποδείξουμε την ανωτερότητά μας.

Σας ευχαριστώ.

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ; ΠΡΩΤΟΝ, ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ; ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ ΒΛΟΓΚ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ (ΔΟΠΠΑΠΑΠ)". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠ΄ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΤΕ ΗΘΙΚΗ. ΕΙΧΑΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΕΞΗ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΩ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΜΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ.

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο στους κυρίους και τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας. Μεράκι μωρέ και τίποτε άλλο δεν χρειάζεται. Κι από τέτοιο, μπόλικο απ' ότι μαθαίνω.

Πατήστε το σύνδεσμο, κατεβάστε το αρχείο και δείτε
http://et.diavgeia.gov.gr/f/dopapap/ada/45%CE%A86%CE%9F%CE%9B%CE%9D%CE%A1-%CE%A7%CE%A35

Σας διευκολύνω. Διαβάζω:
"ΔΟΠΑΠΑΠ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ...

Πρόταση......

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 12;30 Αναβίωση εθίμων < στην κεντρική πλατεία του Δ.Δ. Ιτέας.
Στις εκδηλώσεις υπάρχει ανάγκη για την προμήθεια: Μίας φάτνης- υλικά χριστουγεννιάτικου
στολισμού- παιχνίδια-μελομακάρονα –κουραμπιέδες-προγράμματα-προσκλήσεις – φάκελοι-
αφίσες, ηχητική κάλυψη.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:
......
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 12;30 Αναβίωση εθίμων < στην κεντρική πλατεία του Δ.Δ. Ιτέας.
Εγκρίνει να γίνει οι προμήθειες: Μίας φάτνης, υλικά χριστουγεννιάτικου στολισμού-
παιχνίδια –μελομακάρονα-κουραμπιέδες-προγράμματα-προσκλήσεις – φάκελοι- αφίσες,
ηχητική κάλυψη.
Η εκτέλεση των παραπάνω προμηθειών θα γίνει με απευθείας ανάθεση Προέδρου. κλπ κλπ

Αν είναι κύριε δήμαρχε για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να μην αναφέρεται πουθενά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του όλη την εκδήλωση, υπάρχει θέμα τουλάχιστον ηθικό. Δεν έγινε η κάθε εκδήλωση στο χωριό μας επειδή τώρα υπάρχει ο Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π., αλλά επειδή υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς. Ε, 10 κιλά κουραμπιέδες φτιάχνουμε και μόνοι μας.
Το χρέος προς την Ιτέα δε θα εξαντληθεί με ζάχαρη άχνη, αλλά με έργα πνοής και ουσίας.
Δύσκολοι καιροί για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Γρίφος:
Το ποσό των 2500 ευρώ που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά πως λέει και η Διαύγεια για να δωθεί για την εκδήλωση τι έγινε;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Η συνολική δαπάνη όλων των εκδηλώσεων είναι τόσο και οχι μόνο για την Γουρνοχαρά...το λέει καθαρά!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής