Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Η διεθνούς φήμης Ιταλίδα σοπράνο Bianca D'Errico μάγεψε το κοινό με την ερμηνεία της

"15/10/2015 Δημοτικό Ωδείο Παλαμά,Μουσών Μέλαθρον...ένα Ωδείο στην επαρχία του Παλαμά, ένα φιλόξενο κτίριο, άρτια εξοπλισμένο, που όμοιο δεν υπάρχει σε πολλές μεγάλεις πόλεις της χώρας, φιλοξενεί απόψε βραδιά όπερας"...μ΄αυτά τα λόγια ξεκίνησε την παρουσίαση ο Έλληνας καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής, Αλέξης Κωστάλας.
Μια συναυλία εξαιρετική, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές με τη διεθνούς φήμης Ιταλίδα σοπράνο Bianca D'Errico στο πιάνο συνόδευσε ο Ιταλός Francesco Raddato μάγεψαν κυριολεκτικά το κοινό ερμηνεύοντας άριες των "Bellini ", Gastaldon, Donizetti, Puccini, Verdi, Giordano, Satie, Tosti, Mozart και ιταλικές καντσονέτες.
Οι διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες της όπερας προσφέροντας στο κοινό ένα δίωρο πρόγραμμα μια εμπειρία ζωντανής ακρόασης, απογείωσαν το κοινό που παραληρούσε σε κλίμα εκστασιασμού στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών.
Tους αποθέωσε τους καταχειροκρότησε κι εκείνοι με τη σειρά τους ενώ το πρόγραμμά τους είχε τελειώσει, χάρισαν τρείς ακόμα καντσονέτες στο θερμό κοινό του Παλαμά για την αγάπη τους.
Επίσης καταχειροκροτήθηκε και ο Αλέξης Κωστάλας, η γνώριμη φωνή στους έλληνες.
Mε την έναρξη μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Παλαμά "Μουσών Μέλαθρον", και στην αίθουσα που διαθέτει πιάνο με ουρά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Ευθυμιάδης σε συνεργασία με το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, φιλοξένησε όπως και στο παρελθόν αξιόλογες συναυλίες στον Παλαμά.
Ελπίζουμε πάντα στα πλαίσια των μουσικών εκδηλώσεων το φιλόμουσο κοινό του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνει τέτοιου είδους συναυλίες...

Αννα Κουσιάντζα
2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η BIANCA ΜΑΓΕΨΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ TH ΦΩΝΗ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ,ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΤΟΥ Ο FRANCESCO.....ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ,ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΣΥΝΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ..Η ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΝΑ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ,...ΕΥΧΑΡΣΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΗ ΤΣΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!! BIANCA,fRANCESCO,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.......ΓΙΑ ΤΗΝ ΌΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!

ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ!!!
ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.ΕΙΧΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ!!!!