Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη για την κατάργηση Αστυνομικών τμημάτων της περιοχής μας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο περιφερειακό κατάστημα Καρδίτσας υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου και μετά την έντονη φημολογία περί κατάργησης η συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι φορείς του νομού Καρδίτσας πλην όμως των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και στις εισηγήσεις και τον προβληματισμό των παρευρισκομένων τονίστηκε ότι πρέπει μετά από αυτή την σύσκεψη να βγει ένα κείμενο αντίδρασης προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να ζητηθεί και από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να προσυπογράψουν το αίτημα των φορέων ώστε να μην υπάρξει καμιά μείωση στο ευαίσθητο προβλημα της ασφάλειας.
Στο κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη παρεύθησαν οι Δήμαρχοι Παλαμά Γ. Σακελλαρίου, Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος,Πλαστηρα Δημήτρης Τσιαντής, και Αργιθέας Δ. Τσιβόλας.


Τόσο ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός όσο και ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Τσιάρας καταδίκασαν τις όποιες φήμες που κάνουν λόγο περί κατάργησης αστυνομικών τμημάτων και έθεσαν τα πρόβλημα κυρίως σε οικονομική ζημία που μαστίζει τις αγροτικές περιοχές από τις αλλεπάλληλες κλοπές σε ΔΕΗ τις λεηλασίες σε αγροτική περιουσία και το κλίμα ανασφάλειας σε ηλικιωμένους που συχνά πέφτουν θύματα ληστειών.
Οι τρεις μεγάλοι δήμοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την ασφάλεια των κατοίκων τους καθώς και τους αγρότες που βρίσκονται συχνά έρμαια στην μάστιγα των ληστειών και των λεηλασιών και τόνισαν ότι πέραν του κειμένου πρέπει να αντιδράσουν και μια συνάντηση ώστε να υπάρξει δέσμευση από τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη ότι δεν θα προβεί σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των δημοτών τους.
Οι ορεινοί Δήμοι ανησυχούν μιας και το αίτημα τους για παράρτηματα αστυνομικων τμηματων μπροστά στην νεα φημολογία  μοιάζει με ανέκδοτο και ζήτησαν όχι απλά να υπάρξουν καταργήσεις αλλά και παραρτήματα νέα στον ορεινό όγκο που εγκαταλείπετε τους χειμερινούς μήνες και οι διαρρήξεις αυξάνονται κλιμακώνοντας το αίσθημα ανασφάλειας σε ευαίσθητες ορεινές περιοχές που κατά κύριο όγκο κατοικούνται από ηλικιωμένους.
Η απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνουν τις αγωνιάς μας όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής και ζήτησε νέα συνάντηση μιας και η δικαιολογία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος δε με καλύπτει (Δεν προσηλθαν λόγο επίσκεψης του γγ Υπ Οικονομιας) την αγωνία και τις φήμες και σε αυτή την λογική συμφωνήσαν ολοι οι παρευρισκόμενοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια: