Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ολα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαμά γιόρτασαν την "Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων"

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η μέρα του Οκτωβρίου.
Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ΔΗΚΕΠΑ του δήμου Παλαμά, και η προεδρός της κυρία Φωτεινή Καραϊσκου, προσπαθεί βασισμένη και στην εθελοντική προσφορά να βοηθήσει όσο μπορεί στην κατεύθυνση αυτή.
Η στήριξη μεσω των κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των εκδρομών, των συνεχών μετρήσεων για την πρόληψη, (σακχάρου, πίεσης, οστεοπόρωσης κ.α) και η "βοήθεια στο σπίτι", είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που προσπαθούν να παρέχουν στους ηλικιωμένους του Δήμου μας το αίσθημα ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αξιοπρέπειας που πρέπει να έχει κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων", η ΔΗΚΕΠΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά γιόρτασε την ημέρα αυτή μαζί με όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας στο οικογενειακό κέντρο "Πευκάκια" στόν Παλαμά.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον λόγο της η πρόεδρος κα Φωτεινή Καραϊσκου

"Καλησπέρα σας
Είναι ιδιαίτερη χαρά μου, που σας καλωσορίζω για ακόμη μια χρονιά στήν εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων". Μια εκδήλωση που δημιουργήσαμε μαζί με αγάπη και ευαισθησία και που με τον χρόνο θα εμπλουτίζουμε το περιεχομενό της.
Για μια ακόμη χρονιά φροντήσαμε η εκδηλωσή μας να ξεχωρίζει σε ποιότητα και περιεχόμενο, να είναι μοναδική και συναρπαστική. Είναι μία συνειδητή επιλογή μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ως ΔΗΚΕΠΑ, ότι η "Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων" πρέπει να γιορτάζεται, είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους σας και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν πρέπει να την ακυρώνει.
Βλέποντας την αίθουσα κατάμεστη νοιώθω την ανάγκη να σας πω δυο λόγια για το πως αισθάνομαι σήμερα. Αισθάνομαι τυχερή που είμαι εδώ κοντά σας, ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παλαμά. Θα θυμάμαι πάντα την τιμή που μου κάνατε και θα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στίς προσδοκίες σας.
Σας οφείλω πολλά, πάρα πολλά, και θα σας υποσχεθώ οτι όπως σας κοιτώ στα μάτια σήμερα να μπορώ να σας κοιτώ και στο τέλος της θητείας μου.
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί η δυναμή μου να συνεχίσω στην τοπική αυτοδιοίκηση πηγάζει απο την δική σας εμπιστοσύνη.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και να σας παρουσιάσω τούς ανθρώπους που με στηρίζουν στίς αποφάσεις μου και με βοηθούν σε όλη μου την πορεία μέχρι τώρα, και που είναι οι "αφανείς ήρωες" αυτής της προσπάθειας.
Είναι οι: Μπούσδρα Ρίτα, η Μπουραζάνη Μαλαματένια, η Τζιώτα Ειρήνη, η Καρδούλα Βασιλική, η Ράγια Ευαγγελία, και ο φίλος και συνεργάτης μου Παύλος Σαμαράς.
Επίσης μεγάλη βοήθεια μας παρέχει η "Βοήθεια στο σπίτι" και που σήμερα μαζί μας παρευρίσκονται η Τσαπούρνη Ευαγγελία και η Πεταλά Ιωάννα καθώς και οι υπάλληλοι της ΔΗΚΕΠΑ που με στηρίζουν με τον καλύτερο έμπρακτο τρόπο, η Μακρή Αναστασία, η Μπλουγουρά Θεοδώρα και Γατζουγατζάκη Σοφία.
Τα μεγαλύτερα μπράβο όμως σήμερα το αξίζουν οι εκπρόσωποι των μελών των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Τούς ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άψογη οργάνωση που μου παρέχουν σε κάθε μας δραστηριότητα, και την προσφορά τους στην Τρίτη Ηλικία, και σήμερα αισθάνομαι χρέος να τούς απονείμω τιμητική πλακέτα για το έργο τους.
Σας ευχαριστώ όλους απο καρδιάς...!!!"



Στή συνέχεια τραγούδησε η χορωδία των γυναικών του Μορφωτικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης μαζί με την δασκάλα τους Εύα Τασιοπούλου





ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΩΡΑ για την εκδήλωση
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - Δωρεάν 2 Γενικές εξετάσεις Αίματος
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΕΡΕΥΝΑ & ΥΓΕΙΑ" - Δωρεάν 1 Γενική εξέταση Αίματος
ΜΠΑΡΟΥΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ - Δωρεάν 3 Φυσιοθεραπείες
ΔΗΚΕΠΑ - Δώρο 2 Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα
ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ - Δωρεάν 3 πακέτα 2 ημερών εκδρομών

Στή εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τζέλλας και Αντώνης Λωρίδας, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Αρης Τσίρας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάκης Κοντοβάϊος και Θανάσης Τσίντζας.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής