Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Παλαμά απο τον Σύλλογο Γυναικών Παλαμά

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επικείμενη συγχώνευση του Α.Τ. Παλαμά με το Α.Τ. Σοφάδων στους Σοφάδες απέστειλε στο Δήμαρχο Παλαμά ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά.

Η επιστολή παράλληλα αποστέλλεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στους Βουλευτές του νομού μας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας.


Αναλυτικά η επιστολή:
Κύριε Δήμαρχε, σαν Σύλλογος Γυναικών Παλαμά θεωρούμε αναγκαίο να εκφράσουμε την άρνησή μας και να διαμαρτυρηθούμε έντονα στην κατάργηση του Α.Τ. Παλαμά που δρομολογείται με γρήγορους ρυθμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο "Αστυνομικός Καλλικράτης" έβαλε στο στόχο του και την περιοχή μας, προκαλώντας έτσι τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της πόλης μας. Επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι και παρόντες σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, γι’ αυτό στέλνουμε αυτήν την επιστολή ενημέρωσης – διαμαρτυρίας.

Στα πλαίσια της πολιτικής εξοικονόμησης κόστους δεν μπορεί να θυσιάζεται η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών, καθώς η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου θα μηδενίσει την παρουσία αστυνομικής δύναμης στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια των «μνημονίων» βρίσκεται σε αποσύνθεση. Κάθε νέα πρόταση συμβάλει περισσότερο σ’ αυτό και οδηγεί στην απομόνωση και καταστροφή της περιφέρειας. Πρόσφατα με παρόμοιες αποφάσεις έκλεισε το Ι.Κ.Α, η Εφορία και το Ειρηνοδικείο. Θεωρούμε απαραίτητο να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από κάθε επερχόμενη λαίλαπα γιατί αυτές οι κακές πρακτικές δεν έχουν αρχή και τέλος. Στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου της παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Η ανάγκες για αστυνόμευση είναι μεγάλες και ο πολίτης αισθάνεται αβοήθητος και απροστάτευτος. Το Α.Τ. Παλαμά με την ύπαρξη του έχει συμβάλει αποτελεσματικά σε κλοπές αγροτικών προϊόντων, κλοπές και απόπειρες κλοπών σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων, στη διάσωση περιουσιών από φυσικές καταστροφές, στη διακίνηση ναρκωτικών. Στην παροχή βοήθειας απροστάτευτων υπερηλίκων από κυκλώματα εξαπάτησης και στη διατήρηση της ισορροπίας εξαιτίας της αθρόας έλευσης των αλλοδαπών.

Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μετεγκατάσταση του Α.Τ. σε άλλο υπάρχων κτήριο της πόλης μας νομίζουμε ότι πρέπει οι αρμόδιοι να τη μελετήσουν πιο σοβαρά και με περισσότερη ευαισθησία δίνοντας χρόνο στην επίλυση του θέματος.
Μ’ αυτή την πρόταση μηδενίζεται η αιτιολογία του κόστους παραμονής του Α.Τ. στον Παλαμά. 

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στη Δημοτική Αρχή του Παλαμά σχετικά με τις ενέργειες παραμονής του Α.Τ. στην πόλη μας ως γυναίκες, μητέρες και σύζυγοι ευαισθητοποιημένες στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και ορθώνουμε ανάστημα αντίδρασης και αντίστασης σε τέτοιες αποφάσεις.

ΤΟ ΔΣ

1 σχόλιο:

Ιωάννης Παυλόπουλος είπε...

Με τον τροπο που λειτουργρει ειναι σαν να μην υπαρχει εδω και χρονια

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής