Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο Δήμος Παλαμά καλεί τούς αγρότες να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς για τις καλλιέργιες απο τις βροχοπτώσεις

Οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα στις καλλιέργειες των αγροτών στήν περιοχή μας.
Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των αγροτών απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Στούπη, έγγραφη επιστολή με την οποία καλεί την υπηρεσία να προβεί άμεσα, δίκαια και εξατομικευμένα σε εκτιμήσεις και σε γρήγορες και γενναίες αποζημιώσεις.
Επίσης ενημερώνει τους αγρότες ότι για όλο το Δήμο Παλαμά, έγιναν αναγγελίες ζημίας στον ΕΛΓΑ από τις Βροχοπτώσεις και τους καλεί να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς για τα ζημιωθέντα αγροτεμάχια. Παράλληλα τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που προβούν στη συγκομιδή της παραγωγής τους, πρέπει υποχρεωτικά, να αφήσουν μάρτυρες δηλ. τρεις (3) ολόκληρες σειρές ασυγκόμιστες στο κέντρο και στα άκρα κάθε αγροτεμαχίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Αγροτικής  Ανάπτυξης του Δήμου τηλ. 2444350112 & 2444350110.

Αναλυτικά η επιστολή που στάλθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κο Τζέλλα:

Κύριε Πρόεδρε,
Μέσα σε διάστημα ενός μηνός ο Δήμος μας έχει πληγεί επανειλημμένα από έντονες, άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες, αλλά και σε καλλιέργειες αραβόσιτου και μηδικής.    
Σας ενημερώνουμε ότι το ποσοστό ζημιάς ανέρχεται από 50% έως και 100%, αφού σε αρκετές περιπτώσεις, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο, ότι οι καλλιεργητές δεν θα μπορέσουν να συγκομίσουν την παραγωγή τους.
Όπως γνωρίζετε οι αγρότες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, εξαιτίας των συνεχιζόμενων μειώσεων των εσόδων τους και η τελευταία κακοκαιρία θεωρούμε ότι αποτελεί χαριστικό πλήγμα για την τάξη αυτή. Οι καλλιεργητές για ακόμη μια φορά έχουν επιβαρυνθεί με όλα τα απαραίτητα έξοδα, φροντίζοντας τις καλλιέργειες τους και τώρα που έπρεπε να αμειφτούν, δυστυχώς είναι ανήμποροι να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από την παρατεταμένη κακοκαιρία.  

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να  ανταποκριθείτε  άμεσα στο πρόβλημα μας και να προβείτε
- Σε άμεσες, δίκαιες και εξατομικευμένες εκτιμήσεις σε όλες τις καλλιέργειες
- Σε γρήγορες και γενναίες αποζημιώσεις ώστε να απαλύνετε όσο μπορείτε περισσότερο την ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής