Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ - Απάντηση για το Ωδείο

Αγαπητοί συνδημότες
Κρίνουμε απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες την αλήθεια για κάθε ζήτημα στο Δήμο Παλαμά, και για το λόγο αυτό απαντάμε δημοσίως στην ανοικτή επιστολή ομάδας πολιτών που δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την Πέμπτη 01/10, για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά, αλλά και στις επιστολές της Αριστερής παρέμβασης και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η απάντησή μας, είχε ήδη δοθεί στην αντιπροσωπεία πολιτών που επισκέφθηκε το δημαρχείο στις 28/09, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 01/10 στην Ιτέα.
Ίσως να φαίνεται παράξενο, ωστόσο και τα 27 μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Παλαμά έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με τους διαμαρτυρόμενους ως προς την λειτουργία του Ωδείου. Παράλληλα όμως, ευαισθησία και ευθύνη των μελών του Δ.Σ. ταυτόχρονα αποτελεί και η λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος στον Παλαμά, κάτι που για ορισμένους μπορεί να είναι αυτονόητο ή πιθανά περιττό.

Λειτουργούμε από τη θέση ευθύνης που οι πολίτες μας έδωσαν έναν χρόνο πριν, αγωνιζόμενοι να εξασφαλίσουμε το συμφέρον όλων. Κάποιες αποφάσεις, ακόμα και αν είναι δύσκολες, πρέπει να ληφθούν, για να συνεχίσουμε με τις ίδιες ή και καλύτερες συνθήκες τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου προς όφελος όλων των κατοίκων. Δεν κρυβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, δεν διεκδικούμε βέβαια το αλάθητο των αποφάσεών μας και έχουμε αποδείξει ότι αναγνωρίζουμε τα λάθη μας όταν γίνονται. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ολιγωρία ή μη ενέργεια. Αντίθετα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Όσο αφορά στο Αστυνομικό τμήμα του Παλαμά, όλοι καταλαβαίνουμε, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης αν θα παραμείνει ή όχι. Η Δημοτική Αρχή όμως και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του, απέδειξε ότι δεν καθησυχάζει, αλλά συνεργάζεται έγκαιρα, αποφασίζει και βοηθάει με όλες τις δυνάμεις του ώστε να παραμείνει το τμήμα σε λειτουργία. Προφανώς και αν η κεντρική διοίκηση αποφασίσει να αφήσει χωρίς αστυνόμευση μια περιοχή που ζουν 20.000 κάτοικοι, θα το κάνει. Παρ όλα αυτά, το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και διαπραγματευόμαστε με όποια όπλα πιστεύουμε ότι έχουμε για την πολιτική μας, δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Αναζητούμε συμπαραστάτες και όχι  κυνηγούς μαγισσών.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κο Λάππα και κα Κατσαβριά, αποφασίσαμε συντονισμένα να αγωνιστούμε για την παραμονή του Α.Τ. Παλαμά, με κοινή μετάβαση και διεκδίκηση  από το αρμόδιο υπουργείο. Ευελπιστώντας πάντα η τελική απόφαση που θα ληφθεί κεντρικά να είναι η ζητούμενη : παραμονή και απρόσκοπτη λειτουργία του Α.Τ.  

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν επηρεάζει τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου.
Αυτό είναι σαφές.
Ως προς την επιστολή της Αριστερής παρέμβασης, θεωρούμε ότι η πιο απλή δεοντολογία λέει ότι όταν προκύπτει ένα πρόβλημα, δικαίωμα στο λόγο έχουν και οι δύο πλευρές, που  πρέπει να ακούγονται και όχι μόνο η μία.  Με ένα απλό τηλεφώνημα –που δεν έγινε ποτέ- θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε επίσημα την Αριστερή παρέμβαση για τις θέσεις της δημοτικής αρχής. Επιγραμματικά λοιπόν απαντάμε, μιας και οι πληροφορίες που έλαβε για να προβεί στην ανακοίνωσή της είναι οι "μισές', πως αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει πρόθεση να πάρει κανένα δάνειο, πόσο μάλλον ένα δάνειο 3.000.000 ευρώ. Αναχρηματοδότηση των υπαρχόντων δανείων, γιατί το τοκοχρεολύσιο για τα οικτρά οικονομικά του δήμου είναι δυσβάσταχτο, ΜΠΟΡΕΙ να γίνει. Το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά, ΔΕΝ πρόκειται να κλείσει.
Εξάλλου η απόφαση του Δ.Σ. με ΑΔΑ: ΩΣ7ΝΩΞΛ-Λ3Φ, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, οπότε όλα αυτά τα περί σκληρής μνημονιακής πολιτικής του Δήμου, στροφή των γονέων στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων και όλων όσων αναφέρονται στην επιστολή, είναι μάλλον για λαϊκή κατανάλωση.
 
Θα κλείσω απαντώντας στην επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης, χρησιμοποιώντας μία φράση από την Ιλιάδα: ΄΄Αιδώς Αργείοι΄΄.  Ο τρόπος που κινηθήκατε στο Δ.Σ. και η επιστολή σας στο τύπο κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, στη γυμναστική αυτό λέγεται ανακυβίστηση, στην απλή καθομιλουμένη λέγεται κωλοτούμπα!

                                                                                                         
ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
   ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

4 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΡΑ είπε...

Αφήνω στην άκρη όλα τ' άλλα, και στέκομαι σε μια ερώτηση: το δάνειο σύμφωνα με τη συζήτηση της 9.9.2015 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ισχύει; Η "αναχρηματοδότηση" αυτή τι επιβάρυνση θα φέρει στους δημότες όσον αφορά τους τόκους;

ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΡΑ είπε...

Ο Δήμος Παλαμά μας απαντά... Αφήνοντας στην άκρη τις πομφόλυγες περί διαφάνειας κ.ο.κ. και περί λειτουργίας του Δ.Σ. (τηλεφωνικώς (!) όπως φάνηκε από τα τελευταία που παραδέχτηκε και ο ίδιος ενώπιον μαρτύρων) και επειδή τα παιχνίδια με τις λέξεις είναι για μικρά παιδιά, τα σχόλιά μας:
1. Δεν δεσμεύεται ότι το κτίριο του Ωδείου δεν θα παραχωρηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, που ήταν και το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης, αρκείται να μας διαβεβαιώσει γενικά κι αόριστα "ότι το ωδείο δεν θα κλείσει". Το πού και πώς θα λειτουργεί ή θα υπολειτουργεί πρέπει να το υποθέσουμε, φανταζόμαστε ως εκ τούτου...
2. Τονίζει ότι δεν ζήτησε δάνειο, αλλά "αναχρηματοδότηση"... Κάτι χάνουμε; Η αναχρηματοδότηση αυτή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν νοείται ως δάνειο, από τη στιγμή που θα έχει επιτόκιο συγκεκριμένο; Τζάμπα τα δίνει τα ποσά το Παρακαταθηκών και Δανείων;
Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας

Ανώνυμος είπε...

Πάγια τακτική της αναχρονιστικής αριστεράς που πρεσβευέτε, (με μηδενικό έρεισμα στην κοινωνία, όπως δείχνουν τα εκλογικά ποσοστά σας),να ρίχνετε λάσπη,να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο και στην τελική να μην αντιπροτείνετε τίποτα.

Η απάντηση του Δημάρχου δηλώνει τη βούλησή του να μην κλείσει ούτε το Δημοτικό Ωδείο(ένα ψέμα που δημιουργήσατε εσείς, καθώς ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα) αλλά ούτε και η Δημοτική Αστυνομία.

Αντί λοιπόν, λειτουργείτε διασπαστικά στον κόσμο του Παλαμά, ίσως για πρώτη φόρα θα έπρεπε ως Αριστερή Πρωτοβουλία να συμβάλλετε με την "αγωνιστικότητα" που όπως πιστεύετε σας διακατέχει, ώστε μαζί με την δημοτική αρχή να πιεστούν και να πειστούν οι αρμόδιοι( αυτοί που μέχρι πριν τις προηγούμενες εκλογές είσασταν συντρόφια,συναγωνιστές και τα τοιαύτα, και κάνατε μαζί αυτά τα λαικίστικα κόλπα που εφαρμόζετε τώρα), να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και για τους δυο φορείς.

Ανώνυμος είπε...

Οι νεκροί της ΜΑΡΦΙΝ ζητούν δικαίωση