Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή δημοτών του Δήμου Παλαμά για την παραχώρηση κτιρίου του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά στο Αστυνομικό Τμήμα!!!

Ανοιχτή επιστολή δημοτών του Δήμου Παλαμά
Προς τον Δήμαρχο και τις/τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Παλαμά

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλαμά.
Με την υπ’ αριθμ. 193/2015 στις 25-6-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσατε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση του ισογείου κτιρίου που βρίσκεται στο ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΑΛΑΜΑ για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά καθόσον η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας επιβάλλει την δραστική μείωση της πάσης φύσεως δαπανών μεταξύ αυτών των υπηρεσιών και των μισθωμάτων. Δύο μήνες περίπου αργότερα και συγκεκριμένα στις 9-9-2015 ανακαλείτε την παραπάνω απόφαση καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες παραχώρησης του ανωτέρω κτιρίου προς το Δήμο Παλαμά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μόλις ολοκληρωνόταν οι παραπάνω διαδικασίες θα προβαίνατε στην εκ νέου λήψη απόφασης παραχώρησης.
Παραχωρήθηκε δηλαδή ένα κτίριο το οποίο δεν ανήκε στο Δήμο Παλαμά.
Επανέρχεστε στις 21-9-2015 και με την 261/2015 ομόφωνη απόφασή σας παραχωρείτε δωρεάν και για εικοσαετή διάρκεια προς χρήση 6 αίθουσες, WC και διαδρόμους από το ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - Δημοτικό Ωδείο Παλαμά, για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά.

Το Α.Τ. Παλαμά και οι υπηρεσίες που προσφέρει στον τόπο μας, βρίσκονται αδιαμφισβήτητα στην κορυφή οποιασδήποτε ευνομούμενης κοινότητας και η συνεισφορά του στην ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Ως εκ τούτου στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την παραμονή της παραπάνω Υπηρεσίας στον τόπο μας και θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει ομόφωνη και ομόθυμη στήριξη από όλους τους Δημότες σε περίπτωση που επιχειρηθεί η μετακίνησή της – κάτι το οποίο δυστυχώς συνέβη και με άλλα παραρτήματα Υπηρεσιών στο Δήμο μας.
Οφείλουμε επίσης να σας γνωστοποιήσουμε ότι με την απόφασή σας αυτή καταργείτε τη χρήση ενός κτιρίου που υποστηρίζει μια ενεργή κοινωνική δομή του Δήμου μας που είναι το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά. 
Χρειάστηκαν χρόνια, οικονομικό κόστος και πολλή προσπάθεια για μπορέσει αυτός ο χώρος να αναπτυχθεί και να προσφέρει μέγιστο καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό έργο στα παιδιά και στους δημότες αυτού του τόπου προάγοντας εξαίρετους μουσικούς και πλούσιες εκδηλώσεις.

Στην παρακμιακή πορεία που ακολουθήθηκε και δυστυχώς χωρίς τη στήριξη και την προβολή που θα του έπρεπε από τους εκάστοτε επικεφαλής, η απόφασή σας αυτή, τη στιγμή ακριβώς που ξεκινάει η προκήρυξη των θέσεων για την πρόσληψη των μουσικών για τη νέα σχολική χρονιά θα αποτελέσει την τελική πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η επιστροφή των μαθητών στις παλιές υπόγειες αίθουσες του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων του Δήμου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχαμε - καθώς και σε όποια άλλα κτίρια βρεθούν διαθέσιμες αίθουσες, μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω και δεν συνάδουν με ένα Δήμο όπως ο Παλαμάς.
Πιστεύοντας στην προεκλογική σας διακήρυξη κ. Δήμαρχε για ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα ελέγχεται διαρκώς για την τήρησή του και που θα φέρει την αλλαγή στο τόπο μας σας καλούμε:
Να αναθεωρήσετε την τελευταία απόφασή σας καλύπτοντας με τη βέλτιστη επιλογή τις ανάγκες της Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά καθώς επίσης και να κρατήσετε ενεργές όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας όπως είναι το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά.

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας μόνο με την ενότητα και την ενεργή συμμετοχή μας μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις όποιες αντιξοότητες και όχι με τη βιασύνη, τον κανιβαλισμό και τη ζουγκλοποίηση της κοινωνίας μας.
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα όπου υπάρχει η βούληση.

Οι Δημότες:
ΑΚΡΙΒΟΥ ΒΑΪΑ
ΒΑΡΛΑΜΗ SOPHIE
ΒΑΡΛΑΜΗ ΧΡΥΣΗ
ΒΑΡΛΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΡΛΑΜΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΚΑΤΖΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΑΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΚΟΡΔΕΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΥΣΙΑΝΤΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΑΚΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΜΑΝΤΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΡΓΕΛΗ ΡΙΤΑ
ΜΑΡΓΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΜΟΥΤΣΑΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΙΖΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΙΖΟΥΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΝTIMOBA IBETA
ΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΤΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΞΕΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΤΣΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΕΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΡΑΤΣΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΡΑΓΙΑΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΪΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΣΚΟΥΦΗ ΒΑΝΑ
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΕΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΕΛΛΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΤΖΕΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΤΣΕΡΕΠΗΣ ΦΑΙΔΩΝΑΣ
ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΜΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΙΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΦΑΛΑΓΚΑ ΑΡΕΤΗ

2 σχόλια:

Ρίτα Παπαζήση είπε...

Μια ερωτηση κ θελω απαντηση απο τους υπογραφοντες. Θελετε η πολη μας να στερειται της αστυνομευσης γιατι εαν δεν συμμορφωθουμε με την αποφαση του δημου το αστυνομικο τμημα παει Σοφαδες. Για να ακουσω αποψεις. Μπορει να βρουμε λυση ξερετε απο εδω.

Κλεομένης Ραγιάς είπε...

Θα παρακαλουσα πολυ την κ Ρίτα Παπαζήση να διαβασει παλι το κειμενο γιατι μαλλον δεν το καταλαβε, και να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη, κανεις μας δεν θελει να φυγει το ΑΤ ΠΑΛΑΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής