Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

- Ο ρόλος των κουκουλοφόρων...

Οι μάσκες έπεσαν. Είναι φανερό πλέον ποιός είναι ο ρόλος των κουκουλοφόρων και των γνωστών - αγνώστων. Να διαλύουν τις ‘ενοχλητικές’ συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Πετροπόλεμος και ξύλο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και μέλη του ΠΑΜΕ μπροστά από τη Βουλή.

Τα επεισόδια σε βάρος διαδηλωτών ξεκίνησαν οι κουκουλοφόροι στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της τεράστιας συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, στη δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας. Οι δράστες επιτέθηκαν στα μέλη ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους, ενώ στο Μοναστηράκι μία ομάδα αγώστων πυρπόλησε με βόμβα μολοτοφ μία μοτοσικλέτα.
Οι κουκουλοφόροι δεν ήταν περισσότεροι από τριακόσιοι, οι οποίοι βγήκαν ξαφνικά στην οδό Σταδίου και επιτέθηκαν στα μέλη της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, με στόχο να σπάσουν την περιφρούρηση έξω από τη Βουλή και να συμπλακούν απευθείας με τους αστυνομικούς.
Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή της Βασιλέως Γεωργίου και Αμαλίας.
Το ΠΑΜΕ κάλεσε τον κόσμο να περιφρουρήσει την εκδήλωση, να μην αποχωρήσει και, παράλληλα, να απομονώσει τους ταραξίες. Παρά τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων, τα μέλη της περιφρούρησης της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ πέτυχαν σε πολλές περιπτώσεις να απωθήσουν τους επιτιθέμενους. Όση ώρα διαρκούσαν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ταραξίες, οι αστυνομικοί τηρούσαν στάση αναμονής.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν στις 3.20 το μεσημέρι, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος,όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός κουκουλοφόρων. Για να τους διαλύσουν έκαναν χρήση χημικών και πέτυχαν να τους απωθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: