Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

- My dearest friends...

Χρόνος : Δευτέρα 17 Οκτωβρίου , σωτήριον έτος 2011 μ.Χ.
Τόπος : κομπλεξική-περήφανη-υπό διάλυση χώρα του βαλκανικού νότου- Ελλάς.
Πρωταγωνιστές : περί τα δέκα μύρια ανθρώπινα όντα.
Θύματα : οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, (παιδιά, άρρωστοι, γέροι κτλ), και οι νέοι άνθρωποι.

My dearest friends.
Χρόνιες πολιτικές, χρόνιες πρακτικές, χρόνιες παγιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, δημιουργήσαν αυτό το άρρωστο -ετοιμοθάνατο πια σύστημα, στο οποίο εμείς λιγότερο από όλους ή και καθόλου φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Επειδή δε φταίμε, μας πληγώνει ακόμη πιο πολύ αυτή η αδικία σε όλα τα επίπεδα γύρω μας και την υφιστάμεθα και με το πιο βάρβαρο τρόπο στο πετσί μας.
Αποτέλεσμα : Μια νέα γενιά σε απόγνωση, που συσσωρεύει θυμό, οργή, αγωνία και οδηγείται στην απελπισία.
Περιρέουσα ατμόσφαιρα : Καταθλιπτική.
Ανάγκη : Να την παλέψουμε.
Μέθοδοι : Πολλές.
Λάθος τρόπος : Ναρκωτικά, αλκόολ κτλ.
Ορθός τρόπος ??? - Σίγουρα δεν υπάρχει μόνο ένας, σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτή που θα ορίσει το ορθό - αλλά κουράστηκα να μας βλέπω όλους τόσο χάλια και είπα να πω και γω κάτι.

My dearest friends.
Η αυτολύπηση δε βοηθάει, ούτε η μοιρολατρεία. Αυτά δεν οδηγούν πουθενά, μας καθηλώνουν και διογκώνουν στο κεφάλι μας το πρόβλημα. Ακόμα και στις πιο μελανές εποχές της ιστορίας που ο άνθρωπος δοκιμάστηκε αφάνταστα, ανθούσε ακόμη και μέσα εκεί το μεγαλείο της ψυχής μας. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και αφάνταστα μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που νομίζουμε. Είναι αυτή η εποχή μια τρομερή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την εφευρετικότητά μας, να αναθεωρήσουμε προτεραιότητες, να ξεχωρίσουμε το ουσιώδες από το επουσιώδες, να αισθανθούμε, να πλησιαστούμε, να αγαπήσουμε.
Είμαστε μια γενιά θύμα του υπερκαταναλωτισμού. Έχουμε συνδέσει την ευτυχία μας με την ύλη και τη κατανάλωση. Δυσφορούμε επειδή δεν μπορούμε να υπερκαταναλώσουμε. Πόσο πιο ελεύθεροι θα νιώσουμε αν σταματήσουμε να μαστε δέσμιοι των ''φτιαχτών'' αναγκών μας. Δε μας χρειάζεται είναι φτιαχτή μας ανάγκη το τελευταίας τεχνολογίας κινητό, το καλό αυτοκίνητο, το μεγάλο σπίτι, το επώνυμο ρούχο κτλ. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς το νέο I-phone.
Ευκαιρία να κόψουμε το κάπνισμα. -(βλέπω πολλούς να το κάνουν και χαίρομαι ).
Ευκαιρία να συγατοικήσουμε για να μειώσουμε το κόστος, και έτσι θα βάλουμε έναν άνθρωπο πιο πολύ στη ζωή μας.
Ευκαιρία να μοιραστούμε, να χαρίσουμε, να  ανταλλάξουμε, να αλληλοβοηθηθούμε.
Η δυσκολία θέλει παρέα. Ψάξτε τους φίλους που χαθήκατε, κάντε το πρώτο βήμα , το θέλουν και αυτοί απλά δίστασαν παραπάνω.
Κλείστε τη τηλεόραση- (ναι την πλάσμα που ναι πιο μεγάλη απ'οτι χωράει το σαλόνι σας)
Πιστέψτε στον εαυτό σας και διεκδικήστε καλύτερες συνθήκες στην δουλειά σας όσοι έχετε. Όσοι δεν έχετε, ψάξτε, ρίξτε τα στάνταρντς σας και δοκιμάστε οτιδήποτε. Ψάξτε εναλλακτικές, δοκιμάστε κάτι καινούριο. Με αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη. Με επιμονή και πίστη. Έχουμε τόσες δυνατότητες, τόσες δεξιότητες και τόσες γνώσεις. Ας αξιοποιήσουμε την ευστροφία μας. Η κλειστή πόρτα έχει δίπλα ένα ανοιχτό παράθυρο. Απλά θέλει να ξεκολήσουμε το βλέμμα μας από τη κλειστή πόρτα και να το αφήσουμε να περιπλανηθεί στο χώρο.
Ζητήστε βοήθεια . Δείχνει δύναμη και όχι αδυναμία. Ο φόβος μη ρίξουμε τη μύτη μας, μας απομονώνει και μας στερεί ευκαιρίες σε όλους τους τομείς. Πάρτε τον αυθεντικό εαυτό σας ό,τι και αν αυτός περιλαμβάνει και βγείτε στη ζωή με αυτόν. Είναι υπέροχος. Αποδεχτείτε τον άλλο , χωρέστε τον για αυτό που είναι.
Ερωτευτείτε ! Μη φοβάστε να τσαλακωθείτε, μη φοβάστε την απόρριψη, και ο άλλος το ίδιο θέλει ο απέναντι. Αγαπήστε τον.
Μιλήστε, γιαυτό που σκέφτεστε, γι αυτό που νιώθετε, γι αυτό που ονειρεύεστε, και μετά ακούστε με ανοιχτά τα αυτιά τις σκέψεις και τα όνειρα του άλλου.
Ανοίξτε τη καρδιά σας, τη ψυχή σας και το μυαλό σας στο καινούριο.
Ευκαιρία για τέχνη ! Πειραματιστείτε, ξανακαταποιαστείτε με τη τέχνη που αφήσατε στα 15 σας γιατί δεν είχατε χρόνο καθώς πηγαίνατε στα φροντιστήρια για τις κωλοπανελλήνιες. Ταξιδέψτε μέσα απο το σινεμά και τη λογοτεχνία. Ανταλλάξτε βιβλία, αναζητήστε δωρεάν εκθέσεις και παραστάσεις.
Συμμετοχή και Συνεργασία! Μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να κάνει θαύματα. Συνεργαστείτε σε δουλειές, συμμετέχετε σε αθλητικές ομάδες, σε συλλόγους. Μαζευτείτε με τους φίλους σας στα σπίτια, σε ζεστά και οικεία περιβάλλοντα, ξεκινήστε ένα ομαδικό χόμπυ, μαγειρέψτε όλοι μαζί, βοηθείστε όλοι μαζί το μέλος της παρέας που χρειάζεται κάθε φορά κάτι. (πχ ψάχνει δουλειά, βάφει το σπίτι κ.ο.κ.)
Βρείτε αφορμές να γελάτε. Συμβαίνουν απίστευτα αστεία πράματα γύρω μας αλλά δεν τα παρατηρούμε.
Γυμναστείτε, βγείτε στο πάρκο και τρέξτε, χορέψτε !
Αγγαλιαστείτε, κάντε έρωτα !
Ξεκαβαλίστε το καλάμι, είστε μόνος σας πάνω σε αυτό, δεν είναι εποχές να σαι μόνος.
Χαμογελάστε !! Χαμογελάστε στον στριφνό υπάλληλο της εφορίας, στον περιπτερά, στο γείτονα, στο συνεργάτη, στον πωλητή που σας εξυπηρέτησε .. Χαμογελάστε στη ζωή, στις προκλήσεις της, στα ζόρια της. Χαμογελάστε στον καθρεύτη σας, σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που βλέπετε μέσα σε αυτόν.
Αφήστε τη φαντασία σας ελευθερη ! Είναι ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος. Να τη χρησιμοποιήσουμε για να ταξιδέψουμε και να ξεφύγουμε από το μίζερο παρόν.

My dearest friends !
Σας αγαπώ και πιστεύω σε σας γιατί είστε τα καλύτερα παιδιά. Καλή μας δύναμη !

(Αφιερωμένο στους πρώην συμφοιτητές μου - νυν συναδέλφους-συνταλαίπωρους-συμπάσχοντες -
αφιερωμένο σε όλους μου τους φίλους- )
Καλή μας νύχτα.

Κατερίνα Νοτοπούλου

Γεννήθηκε το 1984 και τέλειωσε το Δημοτικό στήν Ιτέα. Πήγε στό Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας όπου εκεί ασχολήθηκε με τήν μουσική (Κιθάρα - πιάνο - κλαρίνο, Βυζαντινή χωροδία, Παραδοσιακή χωροδία, Ιστορία τέχνης κτλ). Επέστρεψε και τελείωσε το Λύκειο στήν Ιτέα και το 2002 πήγε στήν Αθήνα όπου πέρασε και τελείωσε τήν Νομική. Τώρα ασκεί το επάγγελμα της Δικηγόρου και είναι κάτοικος Αθηνών.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής