Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

- Προτάσεις του Δημάρχου Παλαμά για συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακιού...

Η συγκομιδή του βαμβακιού πλησιάζει στο τέλος της. Τα μηνύματα που έχουμε όμως για την παραγωγή ανά στρέμμα στην πλειοψηφία των βαμβακοπαραγωγών του Δήμου Παλαμά, είναι αποκαρδιωτικά, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το πλαφόν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Υπάρχουν αρκετοί βαμβακοπαραγωγοί οι οποίοι δεν μπήκαν στη διαδικασία συγκομιδής του βαμβακιού τους λόγω χαμηλής παραγωγής. Άλλοι πάλι δεν έχουν ξεπεράσει τα 100 έως 200 κιλά παραγωγή ανά στρέμμα.
Τα δυσμενή αυτά αποτελέσματα οφείλονται πρώτον στις άκαιρες βροχοπτώσεις της άνοιξης και δεύτερον στη μεγάλη προσβολή από το πράσινο σκουλήκι.
Ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει νομοθετικά τη ζημιά από πράσινο σκουλήκι και αρκετοί παραγωγοί την άνοιξη δεν έκαναν δηλώσεις προς τον ΕΛΓΑ για να τύχουν αποζημιώσεων.
Προτείνουμε, όμως, να δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και σ’ όσους αγρότες δεν καλύπτουν το πλαφόν. Επιβάλλεται να γίνει εκτίμηση της ζημιάς είτε από γεωπόνους του ΕΛΓΑ είτε από γεωπόνους της Περιφέρειας και των Δήμων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την υφιστάμενη κατάσταση. Είναι επιτακτική ανάγκη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσουν άμεσα λύσεις στο παραπάνω οξυμένο πρόβλημα των παραγωγών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής