Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

- Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά...

Η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις στους ΟΤΑ ήταν από τα θέματα που επικράτησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά το βράδυ της Δευτέρας. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν μέλη του συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Καρδίτσας με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Απ. Ταξιάρχη.
Στην  έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος δέχτηκε ερωτήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και από δημοτικούς συμβούλους για διάφορα επίκαιρα και άμεσα ζητήματα που αφορούν το δήμο.
Μεταξύ άλλων, τέθηκε το πρόβλημα της έλλειψης φωτισμού του κλειστού γυμναστηρίου. Όπως μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπρόσωπος της διοίκησης του Γ.Σ. «Τιτάνες», η ομάδα –λόγω χαμηλού φωτισμού- κινδυνεύει να αναγκαστεί να μεταφέρει την έδρα της και πάλι εκτός Παλαμά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της. Από πλευράς δημάρχου, έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι η δημοτική Αρχή θα συμβάλλει με κάθε τρόπο ώστε οι «Τιτάνες» να αγωνιστούν απρόσκοπτα στην έδρα τους.

Εργασιακή εφεδρεία

Μπαίνοντας στην ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε πρώτο το θέμα σχετικά με τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων υπαλλήλων στο δήμο Παλαμά. Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, διάβασε επιστολή του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού, με την οποία θέτουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά τα προβλήματά τους και ενημερώνουν για τις κινητοποιήσεις τους το τελευταίο διάστημα και αυτές που ακολουθούν. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ταξιάρχης, που ήταν παρών, πήρε το λόγο και ενημέρωσε από την πλευρά του το σώμα, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις συμβούλων.
Στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Παπακυρίτσης και Πολυγένης, οι οποίοι απέρριψαν το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης.
Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, εξήγησε πως στο δήμο Παλαμά (με τις νέες μάλιστα αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη») δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος, απεναντίας υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Τέλος, ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν «κατά της εφεδρείας και των απολύσεων στο δήμο μας».  Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση που έρθει από το υπουργείο έγγραφο που να ζητά επιμόνως ονόματα εργαζομένων για την εφαρμογή εφεδρείας ή απολύσεων, το ζήτημα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση του δημάρχου υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Άλλα θέματα

Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση 09/2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Παλαμά, που αφορά έργα και παρεμβάσεις στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Πάτας, πρόεδρος της Επιτροπής, παρουσίασε στο σώμα τα 71 προτεινόμενα έργα, που θα αλλάξουν αισθητικά την περιοχή αλλά και ουσιαστικά τη ζωή των δημοτών.
Υπήρξε προβληματισμός από πλευράς πολλών δημοτικών συμβούλων για την ιεράρχηση και την κοστολόγηση των έργων και εάν είναι σε θέση ο δήμος να προχωρήσει στην υλοποίησή τους. Ο κ. Πάτας, ζήτησε να ψηφιστεί αυτή η λίστα των 71 παρεμβάσεων που προτείνει με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και στη συνέχεια -αναλόγως των οικονομικών του δήμου- θα τεθούν προτεραιότητες για την υλοποίηση όσων υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθούν.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μεταξύ άλλων:
1. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η προτεινόμενη τροποποίηση της αριθμ. 118/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά, που αφορά την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου.
2. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011.
3. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο 2ος Ανακεφαλαιοποιητικός Πίνακας του έργου «Ασφαλτόστρωση οδού Καλογριανά – Αγναντερό» και η σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011.
4. Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε και ο 2ος Ανακεφαλαιοποιητικός Πίνακας του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Κοινοχρήστων χώρων Τ.Δ. Β’ φάση», με τη σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011.
5. Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκε και το Πρωτόκολλο της οριστικής παραλαβής του έργου «Διάνοιξη Περιφερειακής οδού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής