Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

- Απο Ελλάδα...Ελλαδίτσα

Νιώθω (αν μπορώ να πω ότι μου μείναν αισθήματα σήμερα για να νιώθω κάτι) μια τεράστια θλίψη γι αυτό που αντιμετωπίζει το κράτος μας σήμερα. Μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα φτάσαμε σε σημείο, εμείς οι έλληνες, να χρωστάμε ο ένας τον άλλον. ΟΚ δε συμβαίνει με όλους αυτό, αλλά εγώ αναφέρομαι στην πλειονότητα. Δυστυχώς δεν μπορώ να διανοηθώ πως μία χώρα σαν την Ελλάδα, με την γεωγραφική της θέση, με τα αξιοθέατα και τα μαγευτικά της τοπία, που όπως και να το κάνουμε προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, έφτασε σε ένα σημείο να χρωστάει τόσα πολλά χρήματα! Κάποτε λέγαμε ότι είμασταν έλληνες και χαιρόμασταν, κάποτε είχαμε αναπτύξει επιστήμες όταν οι άλλοι δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί πολιτισμικά. Αντί να έχουμε σαν βάση όλα αυτά εμείς(όχι όλοι,γιατί ευτυχώς κάποιοι Έλληνες ακόμα μας κάνουν περήφανους) προτιμήσαμε να αναπαυτούμε πάνω σ' αυτά και να μην τα εκμεταλευτούμε. Φτάσαμε 2011 κι ενώ όλα τα κράτη δείχνουν μία ανάπτυξη, εμείς κάνουμε βήματα προς τα πίσω έχοντας μάλιστα κλειστά τα μάτια. Για να καλύψουν λοιπόν τα χρέη (αν γίνεται πρακτικά αυτό(!)) άρχισαν οι περιβόητες περικοπές. Περικοπές παντού όμως κι αυτό είναι το τεράστιο λάθος. Όταν κάνεις περικοπές σε υγεία και παιδεία, αυτό δεν είναι οικονομία, είναι μια μορφή έμμεσης αυτοκτονίας του κράτους. Εγώ λοιπόν (και κάθε εγώ), σαν φοιτητής που είμαι, έχω όρεξη για γνώση και μάθηση αρχικά κι έπειτα για να πάρω το πτυχίο ούτως ώστε να μπω στην αγορά εργασίας μετέπειτα, το στερούμαι αυτό το δικαίωμα επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μην στείλουν καθηγητές (δηλαδή στερούν κι από αυτούς την δουλειά τους) στο ΤΕΙ μου ή και σε όποιο άλλο ΤΕΙ/ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να μην έχω γνώση του τί θα με περιμένει αύριο αφού πλέον όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Ακόμη και το έμμεσο λουκέτο των σχολών (όσο απίθανο κι αν ακούγεται)! Λυπάμαι πολύ για ότι συμβαίνει τώρα και φοβάμαι πως ακόμα είμαστε στην αρχή του τέλους που κάποιοι αποφάσισαν εις βάρος μας.

Υ.Γ: Εύχομαι να γίνει γρήγορα ένα θαύμα και να ανακάμψει γρήγορα η κατάσταση της Ελλάδας και να φύγει για πάντα η μιζέρια της τώρα ελλαδίτσας..!

Β.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής