Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

- Στο επίκεντρο η ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων...

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας για την προώθηση και ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων στους αρχαιολογικούς χώρους της Συκεώνας και του Γεωργικού

Η προώθηση των έργων ανάδειξης των ιδιαίτερα σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Συκεώνας και του Γεωργικού στο ΕΣΠΑ, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Παλαμά κ.κ. Κώστας Παπαλός και Κώστας Πατσιαλής αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Βασίλης Ευαγγελακόπουλος, ο Προϊστάμενος της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων Καρδίτσας και Παλαμά, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη της στενής συνεργασίας των τεχνικών υπηρεσιών των δύο δήμων με την ΛΔ’ ΕΠΚΑ, προκειμένου οι φάκελοι των αναγκαίων έργων που θα προταθούν στο ΕΣΠΑ να προετοιμαστούν έγκαιρα και να είναι άρτιοι, ώστε τα έργα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν.
Ο Δήμος Καρδίτσας, όπως τόνισε ο κ. Παπαλός, θεωρεί προτεραιότητα την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας και θα λειτουργήσει υποστηρικτικά σε όλη αυτή την προσπάθεια παρέχοντας κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια με τις υπηρεσίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: