Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

3 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

3 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

1. Παραγωγικό Συγκρότημα Ξήρανσης Αραβόσιτου – Αποθήκευσης Δημητριακών
Πιστοί στα συνεταιριστικά ιδεώδη και αγωνιζόμενοι για τη συνέχιση και γιγάντωση του συνεταιριστικού κινήματος, προχωρήσαμε στην επένδυση ενός παραγωγικού συγκροτήματος ξήρανσης αραβόσιτου και αποθήκευσης δημητριακών (silos) συνολικής χωρητικότητας 10.000 τόνων, το οποίο βρίσκεται στη Ματαράγκα Καρδίτσας, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των παραγωγών του νομού και την απορρόφηση των προϊόντων τους.
Ταυτόχρονα προχωράμε στη δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών του τομέα των Οπωροκηπευτικών,  με στόχο την αύξηση του βαθμού οργάνωσης των παραγωγών του τομέα που στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενισχύσεις μέσω της ΚΟΑ του Πυλώνα Ι, ενισχύσεις στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο συλλογικά σχήματα γεωργών και όχι μεμονωμένοι γεωργοί.

2. Συνέχιση Ενημερωτικών Εκδηλώσεων για τη ΝΕΑ ΚΑΠ
Οι πολύ πετυχημένες ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του Νομού πριν τα Χριστούγεννα, θα συνεχιστούν και το νέο έτος λόγω
α) της μεγάλης ανταπόκρισης των αγροτών και του ενδιαφέροντός τους να ενημερωθούν για ένα μείζον θέμα όπως είναι η νέα ΚΑΠ και
β) εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος αυτού, που θα επηρεάσει τον αγροτικό κόσμο για τα επόμενα 5 χρόνια.
Συγκεκριμένα, τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούμε για ενημέρωση και συζήτηση εκ του σύνεγγυς την πόλη των Σοφάδων (με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί ο χώρος και η ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης).

3. ΟΣΔΕ 2015
Είναι αναγκαίο να ενημερωθούν οι συνάδελφοι αγρότες ότι για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, θα καλύψουμε τα περισσότερα σημεία του Νομού Καρδίτσας για την όσο το δυνατόν καλύτερη και έγκυρη εξυπηρέτησή τους, με νέο μειωμένο τιμολόγιο σε σχέση με πέρυσι και ίσο με τους υπόλοιπους φορείς.

Το 2015 είναι έτος αναφοράς
Σωστός και ακριβής εντοπισμός των αγροτεμαχίων, η λάθος επισήμανση των αγροτεμαχίων θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, τα νέα δικαιώματα θα δοθούν με βάση τη χρήση της ενότητας (ντάνας) του έτους 2013 άσχετα με την καλλιέργεια (βοσκότοπος ή μονοετής) που θα δηλωθεί το 2015.
Στο συνεταιρισμό μας απασχολούνται πτυχιούχοι τοπογράφοι μηχανικοί για το σκοπό αυτό.
Με την εγγραφή σας και μόνο σε μία από τις υπηρεσίες θα εντάσσεστε αυτόματα στα μέλη του ξηραντήριου δημητριακών για την παράδοση των προϊόντων σας.

ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙO, ο κόσμος πρέπει να καταβάλει ότι το έργο δεν επιδοτείται πλέον από το κράτος, και τα χρήματα που πληρώνει για τη δήλωση του δεν είναι εξ ολοκλήρου από το φορέα σύνταξης της δήλωσης. Θεωρούμε σωστή την επιλογή Φορέα Β βαθμού για να έχουμε τις διαδικασίες ελέγχου και απασφαλμάτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής