Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο πρώην Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος

Εκοιμήθη o Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη θα τελεστεί την Δευτέρα 12.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΩΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ο κ. Κύριλλος (κατά κόσμο Χριστάκης) γεννήθηκε το 1938 στις Κολλίνες Αρκαδίας.
Χειροτονήθηκε το 1959 Διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής σχολής Αθηνών το 1969.
Προσέφερε υπηρεσίες στον έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Αν. Αφρική και την Άπω Ανατολή.
Το 1998 εξελέγη Μητροπολίτης Κυθήρων και το 2005 Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. 

2 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Αιωνία του η μνήμη!! Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Το διαπίστωσα τότε που η τύχη το έφερε να τον έχω καθηγητή στο Γυμνάσιο της Ιτέας στο μάθημα των Θρησκευτικών. Αργότερα βέβαια η τύχη με βοήθησε ακόμη περισσότερο γιατί στη θέση του ήρθε ο καλύτερος άνθρωπος και καθηγητής που συνάντησα ποτέ. Ο σημερινός Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ (τότε ονομάζονταν Χρήστος Καλογερόπουλος).

Ανώνυμος είπε...

καλό παράδεισο

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής