Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Είσαι βλάκας, αν νομίζεις ότι θα τρομάξεις τον βλάκα...

Βασική αρχή στην προσέγγιση κάθε πελάτη είναι να ξέρεις την κουλτούρα του, τις γνώσεις τις επιθυμίες, τον τρόπο σκέψης του, ακόμη ακόμη την φιλοσοφία του και τον τρόπο θεώρησης των δικών του πραγμάτων γενικότερα.

Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να πουλήσεις κρέας στον χορτοφάγο, δεν μπορείς να πουλάς καλή μουσική στον κουφό, ούτε να διαφημίζεις έξυπνες συσκευές στον βλάκα.
Κάπως έτσι συμβαίνει και με ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων.

Δεν γίνεται σε ένα λαό που έχει μάθει να ψηφίζει με γνώμονα την καθημερινότητα του πολίτη (κοινός ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο .........), να του βάζεις διλλήματα που αφορούν το μέλλον, την οργάνωση του κράτους ή την αποκατάσταση μιας υγιούς οικονομίας.

Είναι χωρίς καμιά αμφιβολία πλήρης η αποτυχία της διαφημιστικής καμπάνιας της ΝΔ, η εκστρατεία φόβου έχει αποτύχει και ήταν φυσικό να αποτύχει από την στιγμή που αυτός που την σχεδίασε, εκ των πραγμάτων είναι ποιο βλάκας από τον βλάκα που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οικονομικό πρόγραμμα και μνημόνιο είναι το ίδιο πράγμα.

Κάποιος πρέπει να είχε ενημερώσει τούς υπεύθυνους εκεί στην Συγγρού, ότι δεν είναι ευθύνη του βλάκα η προστασία του από τις πράξεις του, είναι ευθύνη του έξυπνου να κατανοήσει έγκαιρα την βλακεία του βλάκα και να τον προστατέψει από τον βλάκα (ψηφοφόρο), που νομίζει ότι θα του δώσει κάποιος λεφτά δωρεάν ή χωρίς δεσμεύσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητούνται πατριώτες ... που θα βάλουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της χώρας και όχι το δικό τους ... που θα αφήσουν στην άκρη τις πικρίες και τις απογοητεύσεις τους ... που θα κάνουν την υπέρβαση για πρώτη ή για άλλη μια φορά ακόμη... υπάρχουν άραγε; θέλω να πιστεύω πως ναι ....

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν πια παραμύθια (όπως και λεφτά).

Ο καθένας μας που ζει σ' αυτήν την χώρα και ξέρει (και ήξερε) ποια είναι η κατάστασή της και το τι γινόταν τόσα χρόνια, οφείλει να παραδεχτεί ότι την πατήσαμε.

Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ανακάμψουμε.


Εκτός κι αν θέλουμε να μην ξυπνήσουμε ποτέ, να συνεχίσουμε να ζούμε στο όνειρο μας.

Αλλά αυτός είναι ο αληθινός κόσμος.

Και κάποια στιγμή -και με το ζόρι- θα ξυπνήσουμε.

Δεν γίνεται αλλιώς.

Αλλά και δεν πρέπει να φοβόμαστε τον έξω κόσμο, έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας, τίποτα δεν αντιστέκεται σε έναν Έλληνα.

Θα χάσουμε το απίστευτο αυτό προνόμιο να έχουμε κάνει τόσες θυσίες και να είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση, μέχρι που οι δολοφόνοι της πατρίδας θέλουν να μας γυρίσουν πίσω;

Φέρτε κατά νου από την μια τους βασικούς εκπροσώπους Σύριζα που ξέρουμε όλοι και από την άλλη τον Σαμαρά με τους -ελάχιστους άξιους- δικούς του.

Ποιον εμπιστευόμαστε, ειδικά τώρα.

Ας είμαστε ειλικρινείς έστω και για μια φορά στη ζωή μας την ώρα της ψήφου!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι ανώνυμοι και επώνυμοι ο Τσίπρας είναι η εικόνα μας. Η εικόνα της ψεύτικης Ελλάδας που χρόνια τώρα ζει κάτω από πνευματική ένδεια και δεν ενοχλείται απ’ αυτό. Που ενώ βλέπει να προοδεύουν άλλες χώρες αυτή βολεύεται με τα αρχαία της στολίδια. Ο Τσίπρας είμαστε εμείς, οι φτωχοί αλλά τόσο ψεύτικοι Νεοέλληνες που δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε από τον καναπέ μας, από την θεσούλα μας στο δημόσιο, από το περιορισμένο μυαλό μας, από την έλλειψη μιας παγκόσμιας κουλτούρας που θα βλέπει και λίγο πέρα από τα σύνορά μας.
Εμάς που μόλις μας λένε την αλήθεια την κοπανάμε σαν λαγοί και αναζητούμε άλλους πιο ψεύτικους ηγέτες να μας οδηγήσουν στην επόμενη καταστροφή. Και μόλις βλέπουμε ότι μας ξανακορόιδεψαν τα ρίχνουμε σε όλους τους άλλους, ποτέ στους κακούς μας εαυτούς.
Ας μην απορούμε, λοιπόν, που ο Τσίπρας «ψήλωσε». Μπορεί να μην ήμασταν όλοι στην ΚΝΕ, μπορεί να μην είμαστε όλοι αναιδείς, κουτσαβάκια και απίθανοι ψεύτες. Είμαστε όμως εκείνοι που βλέπουμε την κάλπικη λίρα και την παίρνουμε με χαρά στα χέρια και τρέχουμε να κάνουμε δουλειές. Που μας θαμπώνουν τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.
Αυτό είμαστε, αυτό αξίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ. Τά κομματικά γυαλιά ξεθωριάσανε. ῏Ηλθε ἡ ὥρα τῆς ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ᾿Από ἄθεους καί ἀπάτριδες κινδυεύει ἡ ὕπαρξη τῆς ῾Ελλάδας!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής