Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Για μια θέση στήν αναμνηστική φωτογραφία

O Κάρολος το ευχαριστήθηκε. Γέλασε με την ψυχή του.
Όχι ο Μαρξ, αυτός έβλεπε από ψηλά και καμάρωνε τα γνήσια τέκνα του λενινισμού-ψεκασμού.

Ο Παπούλιας, που πρέπει να είχε να γελάσει έτσι από το 1993 και την επανεκλογή Αντρέα.
Οι φωτογραφίες των νιόπαντρων είχαν κάνει θραύση.


Στα τωρινά όμως.
Εννέα υπουργοί, ανάμεσά τους οι πέντε του Πάνου Καμμένου, ορκίστηκαν πρώτοι με θρησκευτικό όρκο και ακολούθησαν οι υπόλοιποι που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Περιμέναμε και έναν στρατιωτικό όρκο, αλλά μάταια.
Δεν ορκίστηκαν ούτε να «μη χωρίσουνε, ποτέ, ποτέ, ποτέ, ξανά» που έλεγε κι η Αλέξια, πριν τις καταλήψεις του Αλέξη. Ούτε το ζευγάρι που υπουργοποιήθηκε «πακέτο», δεν άδραξε την ευκαιρία να ανανεώσει τους αιώνιους όρκους πίστης.

Κάποιοι που δεν πρόλαβαν τα Προεδρικά Διατάγματα θα ορκισθούν μέσω μιας υπεύθυνης δήλωσης ή μέσω Skype.
Το show συνεχίστηκε και μετά το σημερινό πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.
Μετά την ολοκλήρωση του, οι υπουργοί κατέβηκαν στο προαύλιο της Βουλής για να βγάλουν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.
Ο Γιάννης Δραγασάκης μπαίνει τελευταίος στο πλάνο και ενώ ο Νίκος Βούτσης κάνει χώρο ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με μια υπέροχη προσποίηση πηγαίνει από το άλλο πλευρό του Πρωθυπουργού. Με αυτό τον τρόπο δεν άφησε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να φωτογραφηθεί δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Η πολιτική είναι συμβολισμοί.
Σου λέει κύριε Πάνο μας είσαι «το αναγκαίο καλό», αλλά μη μας κατσικωθείς και στο σβέρκο.
Το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι ο Δραγασάκης να βγει με το χαμόγελο της επιτυχίας και ο κ. Καμένος στο πλάι, σα να προσπαθεί να μπει σε πλάνο σέλφι που δεν τον χωράει ανφάς.

Πάντως τις εντυπώσεις έκλεψε η αντοχή του κουμπιού σε ένα σακάκι άνω δεξιά στη φωτό, μάλλον του νέου αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, ο Κουράκης βρίσκεται αναζητεί τα «2Θ» (οι μυημένοι στην ποίηση του νέου Υπουργού αντιλαμβάνονται), η Κουντουρά έχει τοποθετηθεί «σοφά» στο φόντο του κ. Τσίπρα, ενώ ο κίτρινος φάκελος που κρατά ο Λαφαζάνης αν δεν είναι για το γήπεδο της ΑΕΚ, αφορά την ανέγερση νέας Μητρόπολης.

Τώρα να δούμε τι θα γίνει.
Γιατί όπως και στους γάμους, μετά τους όρκους και τις φωτογραφίες αρχίζουν τα δύσκολα.

"τακτικός αναγνώστης"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής