Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ενας Συμμαθητής μας απο τα Πέτρινα Χρόνια της Ιτέας...Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Καθηγητής, στο μήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Χαράλαμπος Σπαθής δεν παύει να θυμάται τούς παιδικούς του φίλους και να επισκεπτεται το χωριό μας σε κάθε ευκαιρία.

Ευχάριστες είναι οι αναμνήσεις του από την Ιτέα την περίοδο των μαθητικών χρόνων.
Το σπίτι που μεγάλωσε ήταν δίπλα στο δικό μου πίσω απο το σημερινό Δημαρχείο (τότε δεν υπήρχε) κοντά στην πλατεία.

Ο πατέρας του διετέλεσε Αστυνομικός στο χωριό μας στη δεκαετία του ΄60 και αρχές ΄70.
Τα μαθητικά μας χρόνια στο Δημοτικό ήταν πάρα πολύ ωραία. Παιχνίδι στή γειτονιά μας όλη μέρα.
Οι φιλίες οι τότε παραμένουν και τώρα. Πιθανόν επειδή οι φιλίες οι τότε δεν είχαν την ιδιοτέλεια που ενδεχομένως έχουν οι σχέσεις που δημιουργούνται όσο μεγαλώνει κάποιος. Ήταν πιο αγνές.
Είχαμε μια πολύ μεγάλη παρέα, πολύ δεμένη, με ανθρώπους, οι οποίοι αργότερα στη ζωή τους διακρίθηκαν επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Τα μαθητικά μας χρόνια τα θυμόμαστε ιδιαίτερα έντονα, διότι ήταν τα χρόνια, στα οποία εμπεδώθηκαν οι βασικές μας γνώσεις, αλλά και παράλληλα διαμορφώθηκαν στοιχεία του χαρακτήρα μας.  Όποτε έρχεται στο χωριό και συναντιόμαστε θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια και αναζητούμε εκείνη την εποχή της αθωότητας και της ανεμελιάς.

Τα τελευταία 2 χρόνια φιλοξενείται απο το φιλικό του ζεύγος Αλέξανδρο και Μαρούλας Βελεσιώτη, καθηγητές, στίς γιορτές των Χριστουγέννων και τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις "γουρνοχαράς" και "Φεστιβάλ Ιτέας" του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

Λίγα λόγια για την πορεία του δικού μας Μπάμπη, όπως τον φωνάζουμε οι φίλοι του:

O Καθηγητής Α. Π. Θ. Χαράλαμπος Σπαθής έχει πραγματοποιήσει Προπτυχιακές, Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
Διδάσκει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά μαθήματα Λογιστικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ., στο Μεταπτυχιακό "Διοίκηση Επιχειρήσεων", στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό "Πληροφορική και Διοίκηση" και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.). Συμμετέχει σε Ερευνητικά Προγράμματα μέσω της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ.
Δημοσιεύει εργασίες σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και παρουσιάζει εργασίες σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Συμμετέχει σε Επιτροπές Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων και σε Επιστημονικές Ενώσεις.
Είναι κριτής εργασιών σε Επιστημονικά Περιοδικά και εργασίες του αναφέρονται από άλλους ερευνητές.
Επιβλέπει Μεταπτυχιακές Διπλωματικές και Διδακτορικές εργασίες και είναι Μέλος Τριμελών Επιτροπών Επίβλεψης Διδακτορικών Διατριβών.
Εργάσθηκε ως Στέλεχος Λογιστηρίου σε επιχειρήσεις.
Διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Οικονομικής των Επιχειρήσεων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων». Συμμετέχει σε Επιτροπές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Α.Π.Θ και είναι Διευθυντής στο Εργαστήριο Οικονομικής των Επιχειρήσεων.

Φίλε Μπάμπη
Σ΄ευχαριστούμε πολύ που μας στηρίζεις και μας τιμάς σε κάθε μας εκδήλωση.
Μακάρι το παραδειγμά σου να γίνει η αιτία να μας τιμήσουν και άλλοι επιστήμονες του χωριού μας στο όμορφο πολιτιστικό κομμάτι που αναλάβαμε.

Ο συμμαθητής σου
 Παύλος Σαμαράς








3 σχόλια:

Χαράλαμπος Σπαθής είπε...

Παύλο καλησπέρα,

χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.
Είδα την ανάρτηση και ξαφνιάστηκα ευχάριστα.
Οι αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια παραμένουν ευχάριστες και ζωντανές.
Διαβάζω τις ειδήσεις και ότι συμβαίνει στην Ιτέα μέσα από την ιστοσελίδα και χαίρομαι για το χωριό, τον σύλλογο και τις εκδηλώσεις που διοργανώνετε.
Συνεχίσετε να κρατάτε πάντα ζωντανά για τους νεότερους και τους μεγαλύτερους τα έθιμα και τις παραδόσεις μέσα από τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ο φίλος και συμμαθητής

Μπάμπης

Unknown είπε...

Παύλο σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία , με θετικές αλλαγές και να συνεχίσεις και το 2015 να δημιουργείς.
Αλέκος Βελεσιώτης

Παύλος Σαμαράς είπε...

Φίλε Μπάμπη καλημέρα
Χρονια πολλά και καλή χρονιά με υγεία
Πρέπει να τιμούμε τούς ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας θυμούνται.
Σ΄ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, η γνώμη και η αποψή σου έχει βαρύνουσα σημασία.
Την τελευταία φορά δεν μπορέσαμε να πούμε πολλά λόγω εκδήλωσης, ελπίζω να ξανάρθεις σύντομα και να βρούμε χρόνο για τα δικά μας.
Ο συμμαθητής σου
---------------------------------

Αλέξανδρε Καλή Χρονιά και με υγεία σε όλους σας...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής