Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΟΕΣ: Όταν η μουσική πάει θέατρο...

Η μουσική πήγε θέατρο κι εμείς ακολουθήσαμε.
Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου οι παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου "Όψεις" με την Μουσικοθεατρική παράσταση "Μια Αστραπή η Ζωή μας..." 

Η Δημιουργική Ομάδα του Θεάτρου "Όψεις" και η Μουσική Ομάδα Χρόες, συμπράξαν επί σκηνής με 1 Πιάνο,1 Φωνή και 3 Ηθοποιούς, σε ένα Μουσικό-Θεατρικό Πάζλ.

Γιάννης Μπάτρας, Αναστασία Μαρκαντώνη, Βασιλική Μακρή, Γεωργία Καλογήρου, και Γωγώ Σακκά.
Τα καλύτερα βασικά συστατικά που φουσκώνουν με τη μαγιά υπέροχων μουσικών ηθοποιών και μουσικής. Μία πρόβα που εκτυλίσσεται περιμένοντας το τρένο των 9.30 και που εύχεσαι να μην τελειώσει. Ένα ταξίδι που δεν ήρθε ποτέ, αλλά σε πήγε πίσω στο χρόνο και μέσα στην ψυχή σου.
Μουσικό-Θεατρικό Πάζλ μέσα από Θεατρικά Κείμενα και τον ποιητικό λόγο των Μπρέχτ, Λόρκα, Ρίλκε, Πολυδούρη. Οι Ηθοποιοί, σ' ένα παιχνίδι ρόλων, να ανιχνεύουν τα μονοπάτια της Ευτυχίας, του Πάθους, της Αγάπης. Σε ένα ταξίδι σε μακρινούς τόπους στο Σόχο και να φτάνουν μέχρι τα τοπία μοναξιάς και γαλήνης στις Γραμμές των Οριζόντων και της Φάτα Μοργκάνα.

Κι ο πιανίστας, ο Γιάννης νεότερος από ποτέ...
Μ` ένα καθαρό, λιτό αλλά και γεμάτο παίξιμο!
Με ευαίσθητα pianissimo αλλά και δυναμικά crescendo όπως αρμόζουν στα 88 πλήκτρα ενός κλασικού πιάνου!

Και μια Αναστασία σα γυμνή...
Να ακούς πρώτη φορά τόσο καθαρά τα γυρίσματά της και να ανατριχιάζεις.
Να μην πιστεύεις ότι αυτή η φωνή και αυτή η ψυχή είναι τόσο δα κοντά σου, να την αγγίζεις.
Και δεν τούς χορταίνεις.
Ρυθμικοί, θεατρικοί κι αισθαντικοί συμπληρώνουν τη σκηνή, το συναίσθημα!
Όλοι τους είναι εδώ...κι επιμένουν να αποδεικνύουν τι σημαίνει απλότητα και τέχνη ουσιαστική, ανθρώπινη. Τέχνη που σε αγγίζει, σε συγκινεί, σε ταρακουνά και σε δυναμώνει. Καλλιτέχνες σπουδαίοι, που φτιάχνουν μια  παράσταση τόσο φρέσκια, σύγχρονη κι επίκαιρη. Βιωματική καθ`όλη τη διάρκειά της κι εμπνευστική τελικά. Από εκείνα τα μικρά πράγματα που σε δυναμώνουν και σε γεμίζουν όραμα κι ελπίδα για το μέλλον.

Και βέβαια οι ηθοποιοί, Βασιλική Μακρή (συγκλονιστική στο μονόλογο με το τηλέφωνο του Κοκτώ όπως και στο μονόλογο της Γκόλφως), Γεωργία Καλογήρου και Γωγώ Σακκά, με περίσσιο υποκριτικό ταλέντο μας ταξίδεψαν και μας χάρισαν μια αξέχαστη ολόζεστη βραδιά...μες την βαρυχειμωνιά. Η δικιά μας ευχαρίστηση περνάει και γίνεται ευχαρίστηση δική τους μέσα από την ηλεκτρισμένη αλληλεπίδραση και αμεσότητα του πάλκου.

Κι αυτός ο Βησσαρίου!
Μόνο ένας σκηνοθέτης ολκής θα μπορούσε να διαχειριστεί μία τόσο καλή πρώτη ύλη, προσδίδοντάς της ένα τόσο φίνο, διακριτικό άρωμα, γεμάτο με αποχρώσεις ουρανού και θάλασσας, διαμορφώνοντας το απαιτούμενο εκείνο κλίμα μέθεξης για να ανοίξουν αυτιά, μάτια και τελικά καρδιές.

Εξαιρετική δουλειά,
Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!

Παύλος Σαμαράς


>







2 σχόλια:

Γιάννης Μπάτρας είπε...

Κριτική ουσιαστική! Κριτική από καρδιάς! Γι αυτό και αντικειμενική! Κριτική που θα μπορούσε να σταθεί σε οποιοδήποτε έντυπο του κέντρου. Παύλο πέρα από τα δικά μου ευχαριστώ αλλά και όλης της ομάδας ΧΡΟΕΣ πρέπει να πω πως η Ιτέα πρέπει να σε «αξιοποιήσει» και σου παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη για να υλοποιήσεις αυτά που οραματίζεσαι χωρίς καμία, το τονίζω χωρίς καμία παρέμβαση!!!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Εγραψα αυτά που είδα και αισθάνθηκα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο...ευχαριστώ!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής