Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η πάταξη της διαφθοράς προϋποθέτει μετωπική σύγκρουση με το κατεστημένο

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθότι θα προσδιοριστούν λεπτομερώς τα επιμέρους μέτρα οικονομικής πολιτικής, που θα κάνουν πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις για τις ευπαθείς οικονομικές τάξεις και τους πληγέντες από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει να ανέβει Γολγοθά και αρκετά μπορεί να διδαχτεί από τις κακοδαιμονίες του νεώτερου ελληνικού κράτους. Όσοι έχουν μελετήσει έστω και στοιχειωδώς τη νεώτερη πολιτική-οικονομική ιστορία της Ελλάδος, θα έχουν κατανοήσει ότι πέντε είναι τα ουσιαστικά αίτια της νεοελληνικής κακοδαιμονίας.

Το πρώτο αίτιο είναι ότι κουμάντο στην Ελλάδα κάνουν οι εκάστοτε προστάτιδες δυνάμεις.
Από το 1821 και μέχρι τη δεκαετία του 1850 κουμάντο έκαναν η Αγγλία, η Ρωσία και η Γαλλία.
Από τη δεκαετία του 1870, που ενοποιήθηκαν τα γερμανικά κρατίδια υπό τον Βίσμαρκ και σχηματίστηκε το σύγχρονο γερμανικό έθνος, ο ρόλος της Γερμανίας άρχισε να γίνεται αποφασιστικής σημασίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος. Αγγλία και Γερμανία κινούσαν τα νήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής μέχρι και την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το πέρας του Β Παγκοσμίου Πολέμου, κουμάντο στην Ελλάδα κάνουν ουσιαστικά οι ΗΠΑ. Με τη δημιουργία της Ευρωζώνης το 1999 και ιδίως μετά το 2010 με την υποταγή της Ελλάδος στα μνημόνια, η Γερμανία καθίσταται ισότιμος εταίρος των ΗΠΑ στην κηδεμονία της Ελλάδος.

Οι προστάτιδες δυνάμεις με τους αχυρανθρώπους τους (πολιτικοί, πράκτορες, μεσάζοντες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, κ.λπ.), ελέγχουν πλήρως το εγχώριο πολιτικοοικονομικό σκηνικό.
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι:
Μέχρι ποιου σημείου ο αριστερός πρωθυπουργός, θα μπορούσε να συγκρουστεί με αυτούς που εκπροσωπούν και υπηρετούν τα συμφέροντα των προστάτιδων δυνάμεων στη χώρα μας;

Η πάταξη της διαφθοράς, η εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού και η χρηστή διαχείριση των Δημοσίων Οικονομικών, προϋποθέτουν τη σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα και τους εγκάθετους των μεγάλων δυνάμεων.

Το δεύτερο αίτιο της νεοελληνικής κακοδαιμονίας ήταν τα ανάκτορα.
Βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και αυλοκόλακες, δολοπλοκούσαν συστηματικά σε βάρος των νόμιμα εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεων. Η συμμετοχή της σφηκοφωλιάς των ανακτόρων, στην πρόκληση των δραματικότερων γεγονότων της νεοελληνικής μας ιστορίας, όπως η πτώχευση της Ελλάδος το 1893, η Μικρασιατική καταστροφή του 1922, κ.λπ.,  υπήρξε καίρια και καθοριστική.
Μετά το 1974 το ρόλο των αυλοκολάκων των ανακτόρων, παίζουν οι εκάστοτε πρωθυπουργικοί ρουφιάνοι του Μαξίμου.
Τι θα γίνει με τους ρουφιάνους;
Θα συνεχίσουν να ασκούν εξουσία μέσα από τους διαδρόμους του Μαξίμου και να επηρεάζουν τις πρωθυπουργικές αποφάσεις σε καίρια θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής;
Ο κ. Τσίπρας σίγουρα αντιλαμβάνεται ότι η πάταξη της διαφθοράς προϋποθέτει τη μετωπική σύγκρουση με το κατεστημένο

1 σχόλιο:

Τακτικός Αναγνώστης είπε...

Η είδηση:
"Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκου Ρωμανιά ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Mega είπε ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για συντάξεις τον Μάρτιο."

Το σχόλιο:
Αν υπάρχει ψήγμα έστω λογικής, οφείλουν να επικεντρώσουν την όποια προσοχή τους σε 2 (δύο) όλως ιδιαιτέρως ευαίσθητες κατηγορίες Ελλήνων πολιτών: (1) στους ανήσυχους ηλικιωμένους οι οποίοι, ξόδεψαν τη νιότη τους εργαζόμενοι στα βαρέα και με ψαλιδισμένη τη σύνταξή τους, συντηρούν τα εγγόνια που τούς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, νόμιμοι-μετανάστες-εργαζόμενοι στο εξωτερικό, σήμερα. (2) στα πεινασμένα βρέφη/μικρά παιδιά των οποίων, «Το Βιολογικό Ρολόϊ», ΔΕΝ ξεγελιέται ούτε με ρωμανιές ούτε με λιτές μπαρούφες, οι οποίες, ναι μεν γράφουν περιπτωσιολογικά ιστορικά για μελέτη, ΔΕΝ γεμίζουν όμως, τα πιάτα με φαΐ. Σε δικό μας χρόνο και χρήμα, οι πολυπληθέστατοι μαθητευόμενοι μάγοι, να προσέξουν τις μεγαλοστομίες, τις ταρζανιές και τις πομπώδεις συμπεριφορές τους που ΔΕΝ εντυπωσιάζουν πλέον, κανένα. Ιδανικά, οι κύριοι αυτοί και οι κυρίες, αμίλητοι να σταθούν στις ουρές των τραπεζών, για ν’ ακούσουν και να μάθουν, Τί ακριβώς πρόκειται να συμβεί, έτσι και ΔΕΝ υπάρξουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις τον Μάρτιο 2015 και μέχρι τη συντέλεια του χρόνου. Οι απλοί πολίτες, με προσοχή ακούσαμε, μάθαμε και θορυβηθήκαμε.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής