Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ο καιρός "ξεσκίστηκε...."

Τι σημαίνει να βρέχει αυτή την εποχή στον θεσσαλικό κάμπο!
Η βροχή είναι ένα μετεωρολογικό φαινόμενο και τίποτα παραπάνω.

Ως τέτοιο δεκάρα δεν δίνει για το τι σκέφτονται οι άμοιροι για την αφεντιά της, αν δηλαδή προσπαθούν να την ορίσουν επιστημονικά ή αν ξυπνάει σε κάποιους τον ποιητικό οίστρο, αν κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν τον ύπνο τους ακούγοντας την ρυθμική της μελωδία στις τσίγκινες στέγες των γειτόνων τους, αν κάποιοι νιώθουν μια βαθιά νοσταλγία για κάποια ωραία και παλιά που τα πήρε και τα σήκωσε ο διάβολος ή αν κάποιοι τραβάνε τα μαλλιά τους βλέποντας μαζί με τα κατακρημνίσματα να βαίνουν κατά κρημνών και οι οποιεσδήποτε ελπίδες με τις οποίες προσπαθούν να ντύσουν την χαμοζωή τους!!

Ο λόγος για τους φτωχογεωργούς της θεσσαλίας που μαζί με τις συνεχιζόμενες μειώσεις των εσόδων τους υφίστανται τώρα και τη χαριστική βολή από τον καιρό που ξεσκίστηκε (έτσι έλεγε ο πατέρας μου) να βρέχει!!
Όσοι έχουν μεγαλώσει μέσα σε φτωχή αγροτική οικογένεια σίγουρα θα καταλάβουν το νόημα αυτού του κειμένου!

Εγώ πάντως παρόλο που πήρα των ομματιών μου και έφυγα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ποτέ δεν έπαψα να κοιτάζω τον ουρανό για να δω τι καιρό θα κάνει, όπως τότε ...από την εποχή δηλαδή που αγροίκησα τον εαυτό μου και ένοιωσα ότι το χαμόγελο του πατέρα μου που τόσο μου άρεσε ήταν βαθιά εξαρτημένο από τον ήλιο ή τη βροχή,το χαλάζι,τη ζέστη ή το κρύο!!!
Σε χθεσινή του ανάρτηση ο φίλος και συντοπίτης Παύλος Σαμαρας έγραψε «κάνε θεέ μου να σταματήσει η βροχή» 
Εγώ θα πω «Ω μεγάλε Δία σε ποιους πετάς τους κεραυνούς σου»

Ελενη Πάντου

3 σχόλια:

Ελένη Πάντου είπε...

Ξεσκίστηκε ο π----ς!!!!
συγγνώμη Παύλο..ο πατέρας μου το έλεγε ..εγώ φιλόλογος πράμα δεν κάνει να εκφράζομαι έτσι!!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ετσι όπως το πάει...δύσκολα θα αντισταθείς!!!

Ελένη Πάντου είπε...

Mωρέ αν ανοίξω τον οχετό...νομίζεις πως δεν τα ξέρω????

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής