Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Δυο Υπέροχες Μαθητικές Ταινίες μικρού μήκους των Λυκειακών Τάξεων Ιτέας

Στα πλαίσια του μαθήματος "ΕΡευνητική ΕΡγασία" οι μαθητές της Α και Β λυκείου Ιτέας, φέτος ασχολήθηκαν με την έβδομη τέχνη...την τέχνη του κινηματογράφου.

Ανακάλυψαν σπουδαίους δημιουργούς, τεχνικές, γνώρισαν από κοντά ανθρώπους που ασχολούνται με ταινίες μικρού μήκους.

Οι εμπειρίες του ήταν μοναδικές καθώς, από την αρχή και τη σύλληψη της ιδέας έως τα γυρίσματα, από το ζήτημα της επεξεργασίας του φιλμ έως τη μουσική επένδυση των ταινιών και τέλος την φορά εκείνη που είδαν ολοκληρωμένο τον κόπο τους, τα συναισθήματά τους ανεβοκατέβαιναν σαν τους τίτλους αρχής και τέλους των φιλμς!

Στα πλαίσια του project "Τέχνη και δημιουργία" έγραψαν τα δικά τους σενάρια, τα οποία στη συνέχεια γύρισαν σε βίντεο.

Προϊόν της ερευνητικής εγρασίας τους, ήταν δυο ταινίες μικρού μήκους.
Η ταινίες τους με τίτλο "Τα αγκάθια του ρόδου" διάρκειας 8:38΄ και "Αδιέξοδο" διάρκειας 4:30΄ κυκλοφορούν ήδη στο Youtube, ενώ στόχος ήταν να πάρουν μέρος στο "7ου Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Λάρισας".



Δυο μαθητικές ταινίες των Λυκειακών Τάξεων Ιτέας

Α) "Τα αγκάθια του ρόδου"....Α'Λυκείου Ιτέας Καρδίτσας

>
Μια υπέροχη δράση του Λυκείου μας κατά του bullying
Η μικρή αφορμή κατά του bullying δεν άφησε ασυγκίνητους μαθητές και διδάσκοντες στο Λύκειο Ιτέας. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, συμμετείχαν σε μια πολύπλευρη δραστηριότητα εξάγοντας μηνύματα ενάντια στον bullying, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σημερινής ελληνικής σχολικής κοινωνίας και της εποχής μας.

Πρόκειται για την μαθήτρια Εύα που μετακομίζει από την Αθήνα σ’ ένα μικρό χωριό λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων. Εκεί ο περίγυρος την αντιμετωπίζει με καχυποψία και έχθρα. Ωστόσο, τα μυστικά στη ζωή είναι καλά κρυμμένα, και κανείς δεν ξέρει πού ή πώς θα τα ανακαλύψει. Μια ταινία μικρού μήκους κατά του bullying και της ψυχολογικής βίας, υπέρ της ανθρωπιάς, ένα δυνατό μήνυμα μέσω της τέχνης.

Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας
Α' Λυκείου
Συμμετοχή στο 7ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Artfools 2015
Project "Τέχνη και δημιουργία"

Βρίσκεται ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Youtube και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει δημιουργηθεί από μαθητές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Β) "Αδιέξοδο"....Β'Λυκείου Ιτέας Καρδίτσας


Η ταινία μικρού μήκους είναι βασισμένη πάνω σε έναν μαθητή, τον Θωμά, ο οποίος έχει οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να συνεχίσει τα φροντιστήριά του. Οι φίλοι του,ανησηχούν που δεν τον βλέπουν να πηγαίνει στο μάθημα και τον ψάχνουν. Πέρα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει προσπαθεί ολομόναχος και ύστερα απο αρκετές προσπάθειες καταφέρνει να διακριθεί στον μαθηματικό δοαγωνισμό του Θαλη.

Β'Λυκείου Ιτέας
Project ''Τέχνες και δημιουργία''
Συμμετοχή στο 7ο φεστιβάλ Artfools

2 σχόλια:

ΑΝΝΙΤΑ ΜΠΑΜΠΑΝΑ είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους που παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν και με άλλες δραστηριότητες.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Πολλά Συγχαρητήρια παιδιά πολύ καλή δουλειά!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής