Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη τύπου του Βασίλη Γιαννάκου προέδρου της "ΝΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ" Καρδίτσας

Τα προβλήματα πληρωμών που προέκυψαν στη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος για τους αγρότες του Νομού Καρδίτσας, καταδεικνύουν το ζήτημα της αξιοπιστίας, στο οποίο έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως.

Στο 90% των δηλώσεων ΟΣΔΕ που ανέλαβε πέρυσι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέα Ένωση Καρδίτσας, οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές, στις οποίες ο συνεταιρισμός ήταν αναρμόδιος, προέκυψαν δυστυχώς τεράστια ζητήματα πληρωμών για τους βαμβακοπαραγωγούς. Οι ανακρίβειες στις δηλώσεις και χαρτογραφικά και γεωχωρικά προβλήματα οδήγησαν καλλιεργητές στην απώλεια σημαντικών ποσών.

Καλώ τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δημοσιεύσει τα στατιστικά των πληρωμών για τους φορείς που ανέλαβαν πέρυσι τις δηλώσεις καλλιέργειας, προκειμένου οι αγρότες να έχουν μια καθαρή εικόνα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν μικρά προβλήματα στις πληρωμές των παραγωγών αρμοδιότητας της Νέας Ένωσης, οφείλονται στο ζήτημα που προέκυψε με τους βοσκοτόπους στην περιοχή του Παλαμά. Σημειώστε ότι το θέμα είναι αμελητέο σε σύγκριση με τις απώλειες που υπέστησαν παραγωγοί άλλων περιοχών στο Νομό Καρδίτσας, ωστόσο να τονίσουμε ότι κανένα ποσό όσο μικρό και αν είναι δεν πρέπει να χαθεί.
Παράλληλα καλώ τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως αρμόδιος επί του θέματος, να ξεκλειδώσει την εφαρμογή συστήματος προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις πάνω στο ζήτημα  των βοσκοτόπων.

Η Νέα Ένωση με αφορμή  τα προβλήματα που προέκυψαν καλεί τους παραγωγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε ποιους απευθύνονται για τις δηλώσεις καλλιέργειας.
Η φετινή χρονιά είναι «σταθμός» για τους αγρότες καθώς καθορίζει τα νέα δικαιώματα της επόμενης περιόδου. Οι παραγωγοί φέτος, ανεξάρτητα από το που απευθύνθηκαν πέρυσι και σε ποιόν έχουν παραδώσει φέτος το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να απευθυνθούν στη Νέα Ένωση για τις δηλώσεις καλλιέργειας.
Σωστή ψηφιοποίηση, σημαίνει σωστή και έγκαιρη πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής