Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τσιπουροκατάσταση...!!!

Είναι αδύνατον να πίνεις τσίπουρο και να κάθεσαι στο τραπέζι κανονικά...δε γίνεται!
Με το που θα κυλίσει το διαυγές αρωματικό υγρό στο ποτηράκι, αυτόματα θαρρείς η καρέκλα τραβιέται στο πλάι, ο αγκώνας ακουμπά στο τραπέζι, ενώ το πόδι αναζητά στήριγμα στο απέναντι κάθισμα.

Μόλις παίρνει να λιώνει το παγάκι και το τσίπουρο αρχίζει να αποκτά την θελκτική γαλακτερή θαμπάδα του, τα αρώματα κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, ο ουρανίσκος και τα χείλη υγραίνονται προσμένοντας το ελαφρύ κάψιμο της αλκοόλης και η μύτη ρουφά αχόρταγα τον αέρα που μεταφέρει τα μεθυστικά αρώματα του μαγικού αποστάγματος.

Με την χρωματική αλλαγή καλοπιάνεται η όραση, με το τσούγκρισμα η ακοή, με το άγγιγμα του ποτηριού η αφή, με την πρώτη γουλιά η όσφρηση, και με την δεύτερη η γεύση.

Στο δεύτερο άδειασμα του ποτηριού αρχίζει η ανεμελιά του πνεύματος...και ο καλλωπισμός της ψυχής, στο τρίτο η χαλάρωση του κορμιού, και έρχεται η κουβεντούλα με τα φιλαράκια, η οποία πολύ συχνά περιλαμβάνει ιστορίες από τον στρατό, τα χωράφια, φιλοσοφίες διάφορες για το μέλλον, αναμνήσεις, ενίοτε δε αναφορές σε ταξίδια και εκδρομές, εξάλλου μετά το τρίτο ποτηράκι μας, ο τρόπος που προσεγγίζουμε το κάθε τι είναι πλέον ειδικός.

Μετά το τέταρτο ποτηράκι μπορεί να αρχίσει το τραγούδι με κιθάρα και μπουζουκάκι...έτσι για το καλό της παρέας και μόνο (τραβάτε μας κι ας κλαίμε!!!)

Οσο για το πέμπτο σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρήσουμε και συγκίνηση μέχρι δακρίων ή και κλάματα καμιά φορά, είναι τότε που η ψυχή μας αδειάζει τους καημούς της με αναστεναγμούς και ανάλαφρη κοιτά το μέλλον με μια κάποια αισιοδοξία ακόμα και μέσα στην ποιο μαύρη καταχνιά...

Ουφ!...μελαγχόλησα Κυριακάτικα, πάω για κανένα τσιπουράκι με τα φιλαράκια...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής