Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σε απομόνωση βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η κοινότητα του Πέτρινου...

Σε απομόνωση βρέθηκε και πάλι το Σαββατοκύριακο η κοινότητα του Πέτρινου, καθώς η μεγάλη κατεβασιά νερού, μαζί με τα φερτά υλικά (κλαδιά, διάφορα σκουπίδια αλλά και ολόκληρους κορμούς δένδρων) που έφερε ο Ενιπέας, έφραξαν τη γέφυρα που ενώνει το χωριό με την Ιτέα και τα υπόλοιπα πεδινά χωριά του δήμου Παλαμά.

Οι τοπικές αρχές, με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Κοντοβάϊο και τους προέδρους Ιτέας κ. Βαγγέλη Λύτρα και Πέτρινου κ. Γιώργο Μίκα, βρέθηκαν στο σημείο της γέφυρα του Πετρίνου, σε μια προσπάθεια να δοθεί άμεσα λύση.

Μηχανήματα του δήμου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να διώξουν τα φερτά υλικά που σκέπασαν τη γέφυρα. Παρόλα αυτά οι μεγάλες ποσότητες νερού (πιθανώς και το φράξιμο επόμενων σημείων του Ενιπέα και του Πηνειού…) δεν μπορούσαν να ρίξουν τη στάθμη του Ενιπέα -τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ για να απελευθερωθεί η γέφυρα από τα νερά και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μεταξύ Πέτρινου και Ιτέας.

Στο μεταξύ, χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή του δήμου Παλαμά και Φαρσάλων, εκεί όπου εκβάλλουν όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού που διασχίζουν τον κάμπο της Καρδίτσας και των Φαρσάλων που πάντα σε περιπτώσεις μεγάλων βροχών κινδυνεύουν από πλημμύρες τα αγροκτήματά τους.


>





1 σχόλιο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΛΗΣ είπε...

Η πλημμυρική κατάσταση οφείλεται και στο φράξιμο του ποταμού Ενιπέα με σωληνωτούς οχετούς στο ύψος του βουνού Βαζούρι από τα εκεί λατομεία. Η κατάσταση αυτή όπως είναι φυσικό έχει ως συνέπεια τα πλημμυρικά νερά να μην στραγγίζουν εγκαίρως και οι γεωργοί, όλοι κάτοικοι Πετρίνου, να αδυνατούν να καλλιεργήσουν εγκαίρως τα χωράφια τους με συνέπεια να μειώνονται οι αποδόσεις. Οι φωτογραφίες αυτές, κ. Μητράκο, πρέπει να φθάσουν μέχρι τις εισαγγελικές αρχές και μαζί με το σχολιό μου να διερευνηθεί το θέμα και, αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδωθούν εκεί που ανήκουν.ΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής