Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Δελτίο Τύπου
Την προηγούμενη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Παλαμά στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, σύμφωνα  με τα προβλεπόμενα άρθρα του καταστατικού του Οργανισμού.
Στη διάρκεια της Συνέλευσης παρουσιάστηκε, από εταιρεία Συστημάτων Αυτοματισμού Άρδευσης, σχέδιο, σε μορφή power point, για σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού άρδευσης που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το σύνολο ή μέρος των γεωτρήσεων που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Οργανισμού.                                                                                                                          
Ο υπεύθυνος παρουσίασης, εξήγησε στους Αντιπροσώπους του Οργανισμού, τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος και τη σημασία του στη μείωση του κόστους άρδευσης καθώς και στην απλοποίηση του ελέγχου  των εργασιών της άρδευσης των αγροτεμαχίων. Ενημέρωσε ακόμη ότι, ένα τέτοιο σχέδιο, μπορεί να υπαχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με πλήρη χρηματοδότηση.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κύριος Βασίλειος Γιαννάκος στην αρχή της εισήγησής του αναφέρθηκε στη διάθεση του ΔΣ να κάνει επανεκκίνηση του ΤΟΕΒ σε όλα τα επίπεδα που άπτονται τους σκοπούς του Οργανισμού, για να μπορέσει επιτέλους να προσφέρει το έργο για το οποίο συστάθηκε που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, ξεκινώντας από τη Γ.Σ. που πρώτη φορά γίνεται νωρίς με σκοπό την προετοιμασία του Οργανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών μελών του ΤΟΕΒ, ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Ενημέρωσε το Σώμα για τις συναντήσεις που έχει κάνει με εμπλεκόμενους φορείς ( Περιφέρεια- Δήμο-ΓΟΕΒ-ΔΕΗ) προκειμένου να συνεργαστούν και να βρεθούν άμεσες λύσεις σε εγγειοβελτιωτικά προβλήματα που παρέμειναν άλυτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και βρήκε ενδιαφέρον και ανταπόκριση από κάθε πλευρά.
Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του ΔΣ για την προώθηση του ήδη κατατεθειμένου φακέλου που αφορά την υπογειοποίηση γεωτρήσεων Φύλλου-Ορφανών.
Στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα για τις προτάσεις του ΔΣ σχετικά με
α) Φωτοβολταϊκά που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ενδεικνυόμενους χώρους και να αποφέρουν μείωση του κόστους άρδευσης και                                                                
β) τη συλλογή των σωλήνων άρδευσης που δεν χρησιμοποιούνται, με σκοπό τη διαλογή αυτών, είτε προς χρήση, είτε προς πώληση ως σιδερικά για να αποφέρουν χρήματα στον Οργανισμό.
Τόνισε επίσης ότι για να μπορέσουν να υλοποιηθούν έργα στραγγιστικά και αρδευτικά, απαιτείται η άμεση καταβολή των εισφορών από τα μέλη-οφειλέτες του Οργανισμού, που ανέρχονται στο ποσό των 600.000 ευρώ (εισφορές από στρ/κά και αρδευτικά) και κάλεσε όλους όσους τυχόν έχουν υπόλοιπα, να απευθυνθούν στον Οργανισμό για να τακτοποιήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, έτσι ώστε ούτε ο Οργανισμός να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εφαρμόσει την απόφαση της Γ.Σ. και να βεβαιώσει οφειλές στη ΔΟΥ και ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ούτε και τα μέλη να εμπλακούν σε τέτοιες καταστάσεις.
Έδωσε τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις Αντιπροσώπων που αφορούσαν τον ισολογισμό και τον προϋπολογισμό και κάλεσε τον καθένα ξεχωριστά να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αγροκτήματος που αντιπροσωπεύει.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παλαμά Αρμόδιος για θέματα ΤΟΕΒ κύριος Ιάσονας Τσιρώνης και ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κύριος Δημήτριος Παπαμιχαήλ.
Ο κύριος Τσιρώνης στην τοποθέτησή του επισήμανε τη διάθεση συνεργασίας του Δήμου με τον ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ για την επίλυση των εγγειοβελτιωτικών προβλημάτων. Ανέφερε ακόμη ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Δήμος που προέρχονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και από τη δυσκολία είσπραξης των Δημοτικών τελών και τόνισε ότι βασικός παράγοντας για την επίλυση των προβλημάτων είναι η είσπραξη των εισφορών.

Ο κύριος Παπαμιχαήλ στην τοποθέτησή του, διαβεβαίωσε τη στήριξη του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας προς τον Οργανισμό, για άμεση υλοποίηση έργων με προτεραιότητα στον ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ, μετά τη συμφωνία ρύθμισης των οφειλών του ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ.

Στη συνέχεια η Συνέλευση πέρασε στα θέματα ημερήσιας διάταξης και ύστερα από μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα και η συνεδρίαση έληξε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής