Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά: Όχι στο χαράτσι του ΟΣΔΕ

"Για μια ακόμα χρονιά ο μικρομεσαίος αγρότης - κτηνοτρόφος καλείται να καταβάλει ένα χαράτσι, που συστηματικά προωθήθηκε και επιβλήθηκε, με την ανοχή και την συνέργεια και της Πολιτείας, σε βάρος των παραγωγών.

Για μια ακόμα φορά ο αγροτοκτηνοτρόφος καλείται να πληρώσει απ΄την τσέπη του τα έξοδα της δήλωσης ΟΣΔΕ, που (από πέρυσι ήδη) είναι κατά πολύ αυξημένα.

Οι ανταγωνισμοί και οι "τσακωμοί" που ξεκίνησαν πέρυσι, ανάμεσα στην εταιρία GAIΑ Επιχειρείν της Τράπεζας Πειραιώς (& πρώην ΑΤΕ) και σε άλλους «πιστοποιημένους φορείς» για το ποιος θα πάρει την προσοδοφόρα "δουλειά", έχουν επιπτώσεις στους αγρότες, καθώς εκβιάζονται ότι, αν δεν πληρώσουν όσα τους ζητούν, θα χάσουν δικαιώματα, επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις.

Η μετακύλυση του κόστους λειτουργίας του ΟΣΔΕ στους αγρότες, συνοδεύεται μάλιστα και με προειδοποιήσεις - απειλές ότι, θα πληρώσουν και πρόστιμα από πάνω, αν δεν προλάβουν να κάνουν τη δήλωση στην προθεσμία που έχει τεθεί. Ωστόσο, ταυτόχρονα συνεχίζουν να υπάρχουν και εκκρεμότητες με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, την επιστροφή ΦΠΑ, που πολλοί ακόμα δεν έχουν πάρει, αλλά και άλλες επιδοτήσεις που καθυστερούν να τις αποδώσουν στους δικαιούχους.

Σε μια εποχή που τα λαϊκά στρώματα δοκιμάζονται σκληρά απ΄τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, είναι παράλογο να συνεχίζεται το απαράδεκτο αυτό χαράτσωμα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Μάλιστα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2015 - 2020) επιταχύνονται οι διαδικασίες του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, με περικοπές επιδοτήσεων (μείον 8% το 2014, ενώ προβλέπονται μειώσεις μέχρι και 45% μέχρι το 2020) και τον μαζικό αποκλεισμό χιλιάδων μικροδικαιούχων. Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σε ένα νέο κύμα μαζικού ξεκληρίσματος χιλιάδων και χιλιάδων αγροτικών και κτηνοτροφικών νοικοκυριών.

Ο αγροτικός κόσμος έχει ξεπαραδιαστεί πληρώνοντας απανωτά χαράτσια, (για τα σπίτια, τις αποθήκες, τα χωράφια, τις γεωτρήσεις, στον ΕΛΓΑ τον ΟΓΑ το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα κ.ά.) - και από φέτος, πληρώνει και φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος του.

Δεν αντέχει πια καμία άλλη επιβάρυνση.
Όπως δεν αντέχει πλέον άλλη κοροϊδία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την δωρεάν δήλωση ΟΣΔΕ για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες."

Το ψήφισμα.....ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής