Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

- Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά...

dim.symb.-1Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, στο δημοτικό κατάστημα του Παλαμά.
Συγκεκριμένα, στις 6μμ, θα γίνει η ειδική συνεδρίαση (άρθρο 163 παρ. 4 του Δ.Κ.Κ. Νόμος 3463/2006) στην οποία θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το θέμα ημερήσιας διάταξης:

- Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού του Δήμου Παλαμά οικονομικού έτους 2010


Στη συνέχεια, και στις 7.30μμ, στον ίδιο χώρο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:  

1. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Παλαμά [Γ΄ Τρίμηνο]. Εισηγήτρια κ. Αθηνά Μπαρτζιώκα.


  1. 2. Τροποποίηση της αριθμ.: 293 / 2011 Α.Δ.Σ. που αφορά την αποδοχή ποσού 197.697 ευρώ (Α΄ εντολή ΣΑΤΑ 2011) και κατανομή αυτού σε έργα και επενδυτικές δραστηριότητες. Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.
  2. 3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011. Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.
  3. 4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για δέσμευση της ΣΑΤΑ σε χωριστό λογαριασμό της τράπεζας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  4. 5. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί έγκρισης Στρατηγικού Σχεδίου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παλαμά για την περίοδο 2011–2014. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  5. 6. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί συμμετοχής αιρετών για τις δύο (2) επιμορφωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2011, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων για τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της Χώρας. Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.
  6. 7. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί συμμετοχής του Δήμου Παλαμά στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟ.Π.Σ.Α.). Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.
  7. 8. Τροποποίηση της 122 / 2011 Α. Δ. Σ. που αφορά την κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Παλαμά. Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δ.Σ.
  8. 9. Έγκριση ή μη του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Αποπεράτωση Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
10. Έγκριση ή μη του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Δίκτυο Ακαθάρτων Πόλης Παλαμά». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
11. Έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή Αίθουσας Τελετών στο Α΄ Νεκροταφείο του Δήμου Παλαμά». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

12. Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποπεράτωση Αποχέτευσης στις Οδούς Ερμουπόλεως και Μακεδονομάχων». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

13. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου: «Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαμά σε Χώρο Αναψυχής και Πρασίνου». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

14. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου: «Διαμόρφωση και Ανάδειξη Περιβάλλοντος Χώρου Λιμνοδεξαμενής». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

15. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου: «Ηλεκτροφωτισμός Νεκροταφείων». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

16. Έγκριση και παραλαβή Στατικής μελέτης για την ανέγερση 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

17. Έγκριση και παραλαβή της Τοπογραφικής μελέτης: «Οριοθέτηση Δημοτικών Εκτάσεων Δήμου Παλαμά. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

18. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί παράτασης ή μη της προθεσμίας κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Παλαμά». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

19. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί παράτασης ή μη της προθεσμίας κατασκευής του έργου: «Κατασκευή Περιφερειακής Οδού». Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Τσιρώνης.

20. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί διάλυση της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή Κρασπεδορείθρων Πεζοδρομίων του Δήμου Παλαμά». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

21. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί διάλυση της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου Όμβριων». Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

22. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτημα του κ. Αποστόλου Φιρφιρή. Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πάτας.

23. Τροποποίηση της αριθμ.: 365 / 2011 Α. Δ. Σ. που αφορά των ορισμό εκπροσώπων του Δήμου για τη συμμετοχή τους στην επίσημη τελετή της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των δύο Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες. Εισηγητής Δ. Σ. κ. Κωνσταντία Παπαϊωάννου.

 

11 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Οπως θα καταλάβατε απο ολα τα παραπάνω...κουβέντα για το χωριό μας,
...και πού΄σαι ακόμα !!!

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Μεταξύ των άλλων... θυμάμαι πως οι τωρινοί που εκλέχτηκαν, λέγανε πως
με το που θα αναλάβουν θα κάνουν 2-3 παιδικές χαρές στο χωριό μας
(Πλατεία, Μαγούλα κλπ). Τίποτα. Περιμένουμε.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

...πόσο πρέπει να περιμένουμε;;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Μήπως πρέπει σιγά - σιγά να τους αφυπνήσουμε;...

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Ποιους να αφυπνίσουμε;Δε χρειάζεται, τα είπαν επροεκλογικά,τα υποσχεθήκανε, να τα κάνουνε...τέλος. Και τώρα που είναι αρχή της θητείας, όχι Αύγουστο του 2014.

Ηλίας Λιάχανος είπε...

Προς απάντηση των ανωτέρω σχολίων: Αχ. Μπαλαντίνα, Σπυρόπουλου.
Αν διαβάζατε προσεκτικά τα θέματα του συμβουλίου θα βλέπατε πως 2 αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Φύλλου ηλεκτροφωτισμό, διαμόρφωση χώρου νεκροταφείων και λιμνοδεξαμενής
Ιτέας-Συκεών.Όσο για τις παιδικές χαρές ουδέποτε αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο.
Αν αγαπάτε τον τόπο σας ασχοληθείτε λίγο με τα προβλήματά του χωρίς να πλάθετε εικονικές ιστορίες. Καλό είναι να κρίνετε και να κατακρίνετε τους τοπικούς άρχοντες αλλά αυτά που λέτε ας έχουν τουλάχιστον μια δόση αλήθειας!!

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Αντιδήμαρχε αυτό δεν το περίμενα με τίποτα απο σένα. Αυτό το "αν αγαπάτε τον τόπο σας" νομίζω δεν ταιριάζει σε μάς ή μάλλον καλύτερα να μιλήσω προσωπικά για μένα, δεν ταιριάζει σε μένα. Το λέω αυτό γιατί προσωπικά εσύ γνωρίζεις αν αγαπάω ή αν ασχολούμε πραγματικά
με τα προβλήματα του τόπου μου και με πιο τίμημα. Τώρα οσο αφορά τις παιδικές χαρές μην το πάίρνεις προσωπικά γιατί όντως δε το ανέφερες εσυ αλλά κάποιος άλλος ο οποίος δεν κατάγεται απο το χωριό μας αλλά είναι στο Δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα είχε αναφέρει με ειρωνικό ύφος τότε στις εκλογές "πόσες παιδικές χαρές θέλετε ρε;; θα σας γεμίσουμε
κούνιες και τραμπάλες", εκτός αν αυτό δε σου το ανέφεραν ποτέ. Αυτά τα πράγματα όμως δεν είναι καλό να αναφέρονται αλλά ούτε και λύνονται εδω μέσα. Τώρα όσο αφορά τα 2 έργα
που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Φύλλου καλώς και θα γίνουν και μπράβο σας. Μήπως όμως πρέπει και εμείς οι δημότες να συμετέχουμε με τις αντιρήσεις και τα σχόλιά μας στα κοινά έτσι ώστε κι εσείς να έχετε μια εικόνα γενικότερη των προβλημάτων του τόπου μας;;
Για σκέψου;; Δεν διαστρεβλώνετε η αλήθεια ούτε κρίνετε το έργο
κάποιων ανθρώπων απο 2-3 σχόλια. Συνήθως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Πάντως επιμένω οτι αν
παρατηρήσεις εμείς είμαστε αυτοί που προβάλαμε τα καλά της νέας Δημοτικής Αρχής, σου θυμίζω:
πανηγύρι, καθαρή δευτέρα, έκθεση Αγροτικού Μουσείου, γιορτές πίτας, Λαική βραδιά, τις εργασίες στο 5 επι 5, σχολική διάβαση, παραμονή του Λυκείου, κτλ κτλ. για σκέψου...

Ηλίας Λιάχανος είπε...

Τι σύμπτωση! Ούτε και εγώ το περίμενα αυτό ειδικά από σένα.Δεν αγωνίζομαι εγώ για τον τόπο μου και περίμενα κάποιους να με αφυπνίσουν;

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Για να μην κουράζω, σημειώνω πως με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό το
πρώτο σκέλος της ανάρτησης του Αχιλλέα(δείτε ανωτέρω σύνδεσμο), σε ότι αφορά για το ποιος άνοιξε το θέμα των παιδικών χαρών και τι είδους αναφορές έγιναν γι' αυτή την αναγκαιότητα του χωριού μας. Η αγάπη για τον τόπο μου δεν περιμένω να πιστοποιηθεί πρώτα από κανέναν, ώστε να αποκτήσει νομιμοποίηση η αγωνία μου. Ηλία Λιάχανε αναφέρεις πιο πάνω κατά λέξη "Όσο για τις παιδικές χαρές
ουδέποτε αναφέρθηκα σε κάτι
τέτοιο.". Μέσω της φράσης αυτής εκπροσωπείς τον εαυτό σου,
σαν απλός πολίτης του Δήμου; Εκπροσωπείς την θεσμική ιδιότητα που έχεις στον Δήμο; Όλα αυτά μαζί; Κάτι άλλο; Το ρωτώ αυτό γιατί, αν εκφράζεις τον εαυτό σου, είναι άτοπο εντελώς να με εγκαλείς για το οτι πλάθω εικονικές ιστορίες και τα όσα λέω δεν έχουν μια δόση αληθείας,(πως έχουν μια δόση ψέματος δηλαδή).

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Διαβάζοντας όμως πιο προσεκτικά την 1η ανάρτησή σου, αλλά και την 2η, λαμβάνοντας υπ' όψη τις αναφορές που κάνεις περί "κρίσεως και κατακρίσεως των τοπικών αρχόντων", το οτι "δεν αναφέρθηκες ουδέποτε σε κάτι τέτοιο"(εννοώντας μάλλον πως ΕΣΥ σαν υποψήφιος δεν έδωσες υπόσχεση προεκλογικά οτι θα φτιάξεις παιδικές χαρές) και το οτι "αγωνίζεσαι εσύ για τον τόπο
σου και πως δεν περίμενες από κάποιους να σε αφυπνίσουν", συμπεραίνω οτι έκανες την παραπάνω
ανάρτηση-παρέμβαση με την θεσμική σου ιδιότητα, ως αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαμά. Σαν αντιδήμαρχος λοιπόν θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσεις τους ανθυποψηφίους σου, αν
γνωρίζουν κάτι σχετικά με το θέμα των παιδικών χαρών της Ιτέας. Αν ειπώθηκε κάτι προεκλογικά, από ποιόν, με ποιο τρόπο κλπ κλπ. Αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να κάνει ένας κανονικός τοπικός άρχοντας. Αν πάλι έκανες την έρευνά σου και κατέληξες στο συμπέρασμα πως δεν ειπώθηκε τίποτα σχετικά με παιδικές χαρές από τους ανθυποφηφίους σου, τότε θα μου επιτρέψεις να πω πως σε πληροφόρησαν λάθος. Διότι ειπώθηκαν με στόμφο και ένταση σε πληροφορώ, και δόθηκε η εντύπωση πως είναι "απλό πράγμα". Ίσως ειπώθηκαν υπερβολές στην παραζάλη των προεκλογικών ημερών, λόγω του
επικείμενου θριάμβου της παράταξης που συμμετέχεις. Δεν με ενδιαφέρει. Ευτυχώς όμως που δεν είμαι ο μόνος αυτήκοος μάρτυς. Παρά ταύτα εσύ μένοντας μόνο σ' αυτά, χωρίς βάθος και χωρίς σοβαρή σκέψη, επιπόλαια με χαρακτήρισες μυθομανή ("...πλάθετε εικονικές ιστορίες") και ψεύτη ("...αλλά αυτά που λέτε ας έχουν τουλάχιστον μια δόση αλήθειας").
Θα ήταν υποκρισία από μέρους μου να πω οτι με εξέπληξε η συμπεριφορά σου. Άλλωστε και
τη συγνώμη, που κατά τους αρχαίους Έλληνες είναι γενναία πράξη ανδρείας, δε θα την απαιτήσω.

Παύλος Σαμαράς είπε...

...Σκοπός όλων μας είναι να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν το χωριό μας...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής