Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

- 30 χρόνια...

Τριάντα χρόνια.
Σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, τριάντα χρόνια πριν ένας λαός ήταν στο δρόμο πανηγυρίζοντας. Ακόμα και αυτοί που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ μετά τα αποτελέσματα ήλπιζαν.
Τριάντα χρόνια μετά από την ημέρα που θα πέθαινε για πάντα η δεξιά
Που θα ερχόταν ο λαός στην εξουσία.
Που θα έφευγαν για πάντα οι Αμερικάνοι. Που θα βλέπαμε την αλλαγή και τη λαική συμμετοχή. Και γενικά θα βιώναμε περίπου χιλιάδες θα. Το μόνο που δεν φανταζόταν κανείς ήταν αυτό που βιώνουμε 30 χρόνια μετά.
Η δεξιά προσπεράστηκε από ένα άκρα νεοφιλελεύθερο  ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός πέρασε για πάντα στο παρασκήνιο αλλά απέκτησε επίθετο.
Πότε Μπόμπολας, πότε Ψυχάρης, Πότε Λάτσης, Πότε Αλαφούζος, Πότε Κόκκαλης. Πάντως ο λαός είχε πια επίθετο.
Οι Αμερικάνοι να κανονίζουν πια τα πάντα, ακόμα και το ποιος θα βγει πρωθυπουργός.
Και γενικά οι βάσεις δεν έφυγαν ...μας έμεινε όμως η Βάσω.
Τριάντα χρόνια τώρα έχει ακούσει το παραφρασμένο σύνθημα περισσότερες φορές από το παλιό καλό σύνθημα.
Τριάντα χρόνια από τον σοσιαλισμό που άφηνε την αριστερά καταϊδρωμένη πίσω να ψάχνεται στον άκρατο-ακροδεξιό νεοφιλευθερισμό, η πορεία πέρασε από πολλά στάδια. Από το «Τσοβόλα δώστα όλα»  το σκάνδαλο Κοσκωτά (που σε σύγκριση με αυτό της Proton μόνο γελάκια προκαλεί). Τις δωρεές για το ροζ «κωλόσπιτο». Τις ντροπολογίες Πάχτα, τις δωρεάν παραχωρήσεις συχνοτήτων σε μεγαλοεργολάβους για να στήσουνε δίκτυο παραπληροφόρησης, τους Ολυμπιακούς 2004 και τη Γιάννα και άλλα πολλά που σε μεν το ΠΑΣΟΚ δίνει άλλοθι απέναντι σε έναν λαό που κατάπινε αμάσητα τα πάντα.
Στη Ελληνική  κοινωνία όμως δίνει ένα χαστούκι. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν μας είχαν προειδοποιήσει.
Προειδοποιήσανε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και κυρίως με τον πλουτισμό τους. Όταν τα μισά στελέχη παντρευτήκανε τις πιο πλούσιες νύφες των βορείων προαστίων, ξεχάσανε τα σοσιαλιστικά οράματα, τους εργατικούς αγώνες, το λαό, τον Μαρξ και έπεσαν με τα μούτρα στο νέο κόσμο που ανακάλυψαν μπροστά.
Με το φανατισμό του νεοπροσηλυτισμένου έπεσαν με τα μούτρα και ξέχασαν τα πάντα. Και κυρίως ότι βγήκανε από κόσμο που προδώσανε. Που τον παραδίδουνε τώρα στη φτώχεια και την ανέχεια
Γιατί ακόμα και τώρα που θα φύγουνε το μεγάλο κακό έχει γίνει.
Αργήσαμε φίλοι μου. Αργήσαμε. Και τους αφήσαμε να πουλήσουν και τη ζωή μας. Τόσο πλεονέκτες. Και ακόμα δεν έχουνε χορτάσει...
Παύλος Σαμαράς

2 σχόλια:

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

..ποταμός ο Παύλος!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς Παύλο...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής