Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

- Aδίστακτη πρόθεση της εκτελεστικής εξουσίας να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης...

Λάρισα
Για «αδίστακτη πρόθεση της εκτελεστικής εξουσίας να  εκφοβίσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν στα Δικαστήρια όλης της χώρας για το ειδικό τέλος ακινήτων» 
 
Τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας.
Συγκεκριμένα, ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει: «Έκπληκτος ο νομικός κόσμος αλλά και οι πολίτες της χώρας παρακολούθησαν χθές από τα ΜΜΕ την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην  οποία αναφέρεται «πως η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, και κατά συνέπεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες «προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».
Είναι προφανές ότι πρόκειται για  σαφή και αδίστακτη πρόθεση της εκτελεστικής εξουσίας να  εκφοβίσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν στα Δικαστήρια όλης της χώρας επι των αιτημάτων πολιτών οι οποίοι θεωρούν ότι αδικούνται από την θέσπιση του Εκτακτου Ειδικού Τέλους ακινήτων της ΔΕΗ και επιδιώκουν δικαστικά να αποτρέψουν την διακοπή της ηλεκτροδότησης των οικιών τους. Ταυτόχρονα αναγορεύει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σε υπέρτατο σώμα !! το οποίο όπως προκύπτει  θα αναλάβει έργο ποδηγέτησης και συμμόρφωσης των πάντων στη μόνη νομιμότητα που αναγνωρίζει το Υπουργείο Οικονομικών και δεν είναι άλλη παρά η τήρηση των εντολών της τρόικα και των όρων του μνημονίου. Φαίνεται ότι για το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας  η συνταγματική αρχή της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών είναι γράμμα κενό και σαφώς υποχωρεί μπροστά στο δόγμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας  του ΔΝΤ.
            Έχοντας επίγνωση του θεσμικού μας ρόλου στο χώρο Δικαιοσύνης καταδικάζουμε απερίφραστα την ανακοίνωση αυτή η οποία συνιστά μια ακόμη απόδειξη ότι στην  Ελλάδα του μνημονίου εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο νοσηρά συμπτώματα  έκπτωσης από τις αρχές του Κράτους Δικαίου. Παράλληλα καλούμε και τους άλλους  θεσμικούς φορείς της Δικαιοσύνης να αντιδράσουν αποφασιστικά στα αρνητικά αυτά φαινόμενα και να σταθούν στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων που διέρχεται η πατρίδα μας εξαιτίας της ανικανότητας του πολιτικού κατεστημένου προκειμένου να διαφυλαχθούν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών από τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις της εκτελεστικής εξουσίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής