Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

- Η 4η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα...

Η 4η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα
Στις 16-19 Φεβρουαρίου 2012

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 30ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Φεβρουάριο στην Καρδίτσα που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος σε συνεργασία  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα, η 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί στις 16,17,18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 στην πόλη της Καρδίτσας στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας( Ξύλου και Επίπλου),ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στην  Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου κλπ.
Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.
Για τέταρτη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από σχολικές χορωδίες της Ελλάδος καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών.
Στην 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπορούν να λάβουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 30ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.
Το πρόγραμμα είναι διαρκείας 10-20 λεπτών για κάθε Χορωδία. Σε όλες τις χορωδίες και τους διευθυντές θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής.
Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί  την χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.
Πρόκειται για την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που αποτελεί και το βήμα παρουσίασης της σημαντικής δουλειάς που επιτελούν οι καθηγητές Μουσικής στα σχολεία.
Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.
Ασφαλώς και πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της  χώρας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες και Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Θα υπάρξει και άτυπη Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι σχολικές Χορωδίες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής