Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το Γεν. Νοσοκομείο Καρδίτσας μετατρέπεται σε κέντρο υγείας. Παραιτήσεις επί παραιτήσεων. Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους.

Το Γεν. Νοσοκομείο Καρδίτσας υπολειτουργεί εδώ και καιρό.
Κλινικές έχουν αδρανοποιηθεί ή υπολειτουργούν, η απουσία ειδικευμένων ιατρών σε όλη την κλίμακα είναι εμφανής, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού αναγκάζει την αναβολή χειρουργείων, χρήματα δεν υπάρχουν και ιατροί παραιτούνται.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινώς με την πολιτεία να αδρανεί και να έχει ως οδηγό τα καταστροφικά μνημόνια.
Υπουργός, υφυπουργοί και σχετικοί διευθυντές δεν μπορούν να ανατρέψουν τις καταστάσεις. Τα προβλήματα πολλά και η υγεία των πολιτών ενός ολόκληρου Νομού εις μέγιστο κίνδυνο αφού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν καταλλήλως περιστατικά υγείας.
Αλίμονο αν αρρωστήσουμε.

Μέσα σε αυτόν τον υποβαθμισμό και την αδράνεια τοπικών παραγόντων και βουλευτών οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν:

Λουκέτο μπήκε τις τελευταίες ημέρες στην παιδιατρική κλινική με την απουσία της μοναδικής παιδιάτρου λόγω ασθένειας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της οριακής κατάστασης στην οποία λειτουργεί το νοσοκομείο. Για παρόμοιους λόγους υπολειτουργούν οι κλινικές   ουρολογική, οφθαλμολογική και μαιευτική. Με όλα αυτά το νοσοκομείο αποκτά χαρακτηριστικά Κέντρου Υγείας αφού αδυνατεί να παράσχει τις υπηρεσίες ενός γενικού νοσοκομείου.

Είναι πια πραγματικότητα η προοπτική να συγχωνευτούν τα νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων με την επικίνδυνη συρρίκνωσή τους και ένα σύστημα εναλλαγής στις εφημερίες που πρόκειται να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους πολίτες των δυο νομών. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της 5ης ΥΠΕ προς τους διοικητές νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας όπου καλούνται να εφημερεύουν εναλλάξ για το μήνα Αύγουστο για την παιδιατρική κλινική.

Συγχρόνως η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση οδηγεί σε δραματικές ελλείψεις σε υλικά και μηχανήματα με αποτέλεσμα την υπονόμευση της προσπάθειας του προσωπικού να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ζητούμε την άμεση αντίδραση των αιρετών της αυτοδιοίκησης του νομού, των βουλευτών και των πολιτών και την έμπρακτη συμπαράστασή στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την πλήρη και αυτόνομη λειτουργία του νοσοκομείου Καρδίτσας.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Καρδίτσας καταγγέλλει την διοίκηση και την πολιτική ηγεσία που το μόνο μέλημά τους είναι εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της τροικας να υποβαθμίζουν καθημερινά τη λειτουργία των νοσοκομείων οδηγώντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα με επιπλέον επιβάρυνσή τους. Το δήθεν σύστημα αξιολόγησης που προσπαθεί απεγνωσμένα να εφαρμόσει η κυβέρνηση έχει μοναδικό σκοπό την δημιουργία δεξαμενής υπαλλήλων προς απόλυση και την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων.

Το νοσοκομείο δεν ανήκει σε αυτούς που υπονομεύουν την λειτουργία του,
Ανήκει στους πολίτες!!!

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Καρδίτσας

1 σχόλιο:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Τραγικό αυτό που συμβαίνει με το ΓΝΚ. Δυστυχώς κάθε μέρα βλέπουμε τέτοιες ειδήσεις, δηλαδή κοινωνικές και προνοιακές δομές το ίδιο το κράτος απροκάλυπτα πλέον να τις διαλύει και ν' ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους παντός είδους "ιδιώτες επενδυτές" (έτσι τους λένε τώρα). Όμως εμείς είμαστε αυτοί που με την ψήφο μας τους δώσαμε εντολή να τα κάνουν όλα αυτά. Και μάλιστα πολύ πρόσφατα...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής