Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

“Έληξαν” τα πτυχία ECDL

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης λήγουν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011,

δηλαδή 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, που εμφανίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά στη χώρα μας. Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει.

Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα από την Δευτέρα είναι “ξεκρέμαστοι” αφού απαραίτητο προσόν της πρόσληψης τους ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού πληροφορικής, το οποίο έχει πλέον λήξη. Χρυσές δουλειές για την εταιρεία ECDL η οποία κατάφερε να περάσει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να θέσει σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της, έτσι ώστε κάθε τρία χρόνια να πληρώνουν χαράτσι στα ταμεία της.

Το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν έχει τελειωμό.
Τα ίδια πιστοποιητικά ECDL σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν δια βίου διάρκεια, όπως και όλα τα άλλα πιστοποιητικά όπως Cambridge, Microsoft κ.ά. στην Ελλάδα ο τοπικός αντιπρόσωπος κατάφερε να κάνει το πιστοποιητικό ECDL συνδρομητικό και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή την ώρα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι πανικόβλητοι θα τρέχουν από Δευτέρα να προλάβουν την ανανέωση τους πληρώνοντας όσο-όσο προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους.

Ήδη από τα εξεταστικά κέντρα ECDL άρχισαν τα τηλέφωνα στους πελάτες να τρέξουν να ανανεώσουν πληρώνοντας για δεύτερη φορά το πιστοποιητικό που πήραν πριν τρία χρόνια, γιατί όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της “αρπαχτής” σε τρία χρόνια ξεχνάς το Excel και το Word.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής