Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Για τα μάτια του κόσμου, κατόπιν εορτής, η ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου ΟΣΔΕ

Αντιδράσεις παρά θετικά σχόλια φαίνεται ότι προκάλεσε στους συνεταιρισμούς που συμμετείχαν στην παραλαβή των δηλώσεων, η χθεσινή - εκ των υστέρων όπως την χαρακτηρίζουν - ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ για μείωση των τιμών του ΟΣΔΕ 2014.

Εκπρόσωποι συνεταιρισμών με τους οποίους μιλήσαμε εκφράζουν μέσω του ΑγροΤύπου την απορία τους για τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε ο νέος μειωμένος τιμοκατάλογος αφού όπως επισημαίνουν η διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, μας τονίζουν ότι η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί προβλήματα διότι κάποιοι ελάχιστοι που δεν έχουν πληρώσει λόγω οικονομικής αδυναμίας θα τιμολογηθούν διαφορετικά από τους συναδέλφους τους που πλήρωσαν κανονικά. Συμπληρώνουν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να επιστραφούν χρήματα αφού ήδη έχουν εκδοθεί και παραδοθεί τα παραστατικά είσπραξης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε αυτός ο νέος τιμοκατάλογος τώρα που τελείωσε το ΟΣΔΕ; Δεν θα ήταν άσχημα να υπήρχε ένας τέτοιος ενδεικτικός τιμοκατάλογος από την αρχή, αλλά τώρα δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα εκτός από πολιτικές», μας αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Τσιχήτας.

Και προσθέτει: «Από τον κατάλογο που είχε το Gaia Επιχειρείν έγιναν δύο μειώσεις στη συνέχεια. Η μια έγινε από το την ίδια την Gaia Επιχειρείν και η δεύτερη από τους περισσότερους φορείς πιστοποίησης. Εμείς για παράδειγμα κάναμε μείωση της τάξεως του 25%. Το ΟΣΔΕ τελείωσε. Τι θα πούμε τώρα εμείς σε όλους αυτούς που έχουν πληρώσει και έχουν πάρει τα τιμολόγιά τους. Αυτές οι τιμές αφορούν ελάχιστους που έχουν φέρει την δήλωσή τους και είχαν μια οικονομική αδυναμία. Είναι όμως ελάχιστοι. Σε ένα συνεταιρισμό δεν μπορεί κάθε φορά να αλλάζουν τα μέτρα και τα σταθμά. Έχουμε εισπράξει ΦΠΑ, έχουμε τιμολογήσει, έχουμε κάνει μια ολόκληρη διαδικασία. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην τα λαμβάνουν υπ’ όψιν. Θέλουν να μιλούν με επιχειρήσεις ή με παλιού τύπου συνεταιρισμούς που όλοι τους καταδικάζουν αλλά θέλουν να τους χρησιμοποιούν πολιτικά;».

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας και Νέας Ενωσης Καρδίτσας κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος και Βασίλης Γιαννάκος μας αναφέρειρουν: «ο τιμοκατάλογος ανακοινώθηκε αφού τελειώσαμε. Αν τον επόμενο Μάρτιο είναι οι κ.κ. Καρασμάνης και Κουκουλόπουλος στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ το πιθανότερο είναι να ισχύσει αλλά ποιος μπορεί να το γνωρίζει αυτό;
Όταν καταθέσαμε τον φάκελο στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθ. Τσαυτάρη στα πλαίσια του ανοιχτού διαγωνισμού είχαμε και τον τιμοκατάλογο μέσα με τιμές από 29 έως 87 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Δεν είδαν τον τιμοκατάλογο της Gaia Επιχειρείν που είχε χρεώσεις έως 230 ευρώ; Υπάρχει τώρα πιθανότητα να πει το Gaia Επιχειρείν σας επιστρέφω λεφτά; Είναι μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής